1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

46 köyü sevindiren imza

Bayburt Yukarı Çoruh Havzası Kanalizasyon ve Doğal Arıtma Projesi İhale Sözleşmesi imzalandı. 

Avrupa Birliği Düzey 2 Bölgeleri Küçük Ölçekli Alt Yapı Hibe Programı Kapsamında yapılan ve Bayburt Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği’nce yürütülen ve kentin en büyük projesi olarak da adlandırılan Yukarı Çoruh Havzası Kanalizasyon Ve Doğal Arıtma Projesinin ihale sözleşmesi, Bayburt Valiliği’nde yüklenici firma Yüngül İnşaat Sahibi Şevket Kamiloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaettin Babacan, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç ve İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı törenle imzalandı. 

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, törende yaptığı konuşmada: " Bu proje Bayburt’umuzun başarısını gösterdiği gibi Bayburt ilinin 46 köyünün alt yapı sorunun halledilmesi açısından da önemli bir projedir. Eylül ayında ihaleye çıkarılan bu proje 10 Kasım 2006 yılında sonuçlanmış ve biraz sonra şirket yetkilisi ile beraber atacağımız imzalarla bu projenin startını da vermiş olacağız. Bu projenin maliyeti 1 milyon 460 bin Euro’dur. Bu maliyetin yüzde 10 olan 141 bin Euro’luk kısmı da Bayburt Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından ödenecektir. Su, elektrik, telefon gibi alt yapı hizmetlerinin köylülerimizin hizmetine sunarak kentin kanayan yarası olan göçü de böylelikle önlemiş olacağız.Yukarı Çoruh Havzası Kanalizasyon Ve Doğal Arıtma Projesi 1 Eylül 2007 tarihinde sona erecektir. " dedi. 

Daha sonra tören Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ve yüklenici firma Yüngül İnşaat Sahibi Şevket Kamiloğlu tarafından sözleşmelere imza atılmasıyla sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 12:49:06
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 12:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?