2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

50 arıcı Ordu'da seminere katıldı

Bayburt’un Aydıntepe İlçesi’nde organik bal yetiştirilmesine teşvik olarak hazırlanan Teknik Arıcılık ve Organik Bal Eğitim Projesi kapsamında Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda Aydıntepeli arıcılara eğitim semineri verildi. Eğitim seminerine Aydıntepe’li yetkililer 50 kursiyer katıldı. 

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülten Bulut, enstitü hakkında bilgi verdi. Bulut “Arıcılık Araştırma Enstitüsü Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne bağlı Arıcılık konusunda faaliyet gösteren Türkiye'de tek olan konu Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’dür. Dolayısıyla faaliyet alanı Türkiye genelidir. Arıcılık Araştırma Enstitüsü: Ülkesel bazda; arıcılık için veri toplamak ve değerlendirmek, temel ve stratejik araştırmalar yapmak, gen kaynaklarını toplama ve muhafaza etmek, çalışma konularında laboratuar imkanlarını geliştirmek ve bu imkanlar açısından diğer kuruluşlara yardımcı olmak, literatür temin etmek, eğitim yaptırmak ve yayın yapmaktan sorumludur. "dedi. 

Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Teknik Arıcılık ve Organik Bal Eğitim Projesi 50 kursiyerin katıldığı 12 ay devam edecek ve 67 bin Euro’luk bütçesiyle Aydıntepe İlçesi’nin Organik Bal Yetiştirilmesini canlandırmak için yapılmış bir projedir. Arıcılık konusunda da zorluklar yaşayan Bayburt ilindeki arıcılığın daha da gelişmesi içinde iyi bir eğitim ve iyi bir bilgi alınması gerekmektedir. İşte bunun içinde çok anlamlı bir eğitim semineridir. “ 

Seminer, kursiyerlerin arı hastalıkları inceleme laboratuvarı ve enstitü bünyesindeki diğer bölümleri gezmesiyle sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 09:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?