30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

53 köy yolu ulaşıma kapalı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı, dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Etkili kar yağışı nedeniyle Ovit Dağı mevkisinin dün gece ulaşıma kapandığını belirten yetkililer, yolu ulaşıma açma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü ifade ettiler.


Gümüşhane ve Bayburt'ta köy yolları kapalı 


Gümüşhane ve Bayburt'ta dün başlayan kar yağışının etkisini sürdürdüğü ve kar kalınlığının kent merkezinde 10 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 25 santimetreyi bulduğu bildirildi.

Yetkililer, Gümüşhane genelinde 60, Bayburt'ta ise 53 köy yolunun ulaşıma kapandığını, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığını kaydetti.

Karayolları Gümüşhane 101. Şube Şefliğinden alınan bilgiye göre, Zigana Dağı ve Köse Dağı Geçidi'nde kar kalınlığının 25 santimetreyi buldu.

Yetkililer, Zigana Dağı geçidinde yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmalarını, yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları gerektiğini, zincirsiz araçların geçişine müsaade edilmediğini söyledi.


Bektaş ve Kulakkaya yayla yolları kapalı


Giresun'da ise geceden itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla turizm merkezi ilan edilen Bektaş Yaylası'nda kar kalınlığı 30 santimetre, Kulakkaya Yaylası'nda 20 santimetreye ulaştı. Yayla merkezleri ve bağlı obalarda yolların ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu Kümbet Yaylası'nın ise yolunun trafiğe açık olduğu, ancak buraya gidecek sürücülerin yanlarında zincir ve takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerektiği kaydedildi.

Giresun'un iç kesimlerindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas ve Erzincan bağlantısını sağlayan 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı, karayolları görevlilerinin yaptığı çalışmalar sonucu yolun trafiğe açık tutulduğu bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 13:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?