1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

6 aydır kapalı olan köy yolu açıldı

Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı 11 kişinin yaşadığı Dumlu köyünün yolu, yaklaşık 6 ay sonra ulaşıma açıldı.

İlçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve yoğun kar yağışı nedeniyle 3 Kasım 2006'da ulaşıma kapanan Dumlu köyü yolunun açılması için Bayburt İl Özel İdaresi ekiplerince 11 gün önce çalışma başlatıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Konursu şantiyesi şefi Aytekin Deveci'nin de katıldığı dünkü çalışma sonucu, yol ulaşıma açıldı. İl Genel Sekreteri Babacan, Bayburt sınırları içinde yolu kapalı 3 köy olduğunu belirterek, “Bunlar Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleridir. Yaklaşık kasım ayından beri yolları ulaşıma kapalı olan bu köylerimizde 11 gündür ekiplerimiz çalışmaktadır. İlk ulaşıma açılan köyümüz Dumlu köyü yolu” dedi.

Bölgede, ağır kış şartlarından dolayı yer yer 7-8 metre yüksekliğindeki kar kütlelerinin ulaşımı engellediğini ifade eden Babacan, “Fırtınalı havalarda ekipler yolu açsa dahi yaklaşık yarım saat sonra yol tekrar ulaşıma kapanmaktadır. Bu yüzden fırtınaların bittiği bu dönemlerde yolu ulaşıma açabilmekteyiz. Dumlu köyüne ulaşabildik, yarın ve sonraki gün de Kavlatan ve Günbuldu köy yollarını açmış olacağız” diye konuştu.

“KIŞ AYLARINDA HANE SAYISI 5'E DÜŞÜYOR”

Köy muhtarı Muhammet Türkoğlu ise Dumlu köyünde yazın 45 olan hane sayısının kış aylarında 5'e düştüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Şu an köyümüzde çok ağır şartlarda 11 kişi ve hayvanlarımız yaşamaktadır. Hayvanlarımız yolun kapalı olmasından dolayı açlıkla mücadele etmekteydi.

Benim bir ineğim açlıktan öldü. Yaklaşık 6 aydır bir limona hasret, taze ekmeğe muhtaç olduk. Elektriğimiz kesildiğinde, ancak 20 günde tamir ediliyor. 20 gün elektriksiz, televizyonsuz yaban hayatı yaşıyoruz. Valiliğimizden dileğimiz bizlere ilçede kışın kalabileceğimiz bir yer tahsis edilmesidir.”

Öte yandan, Bayburt'ta fırın işleten Fikri Yangöz, Dumlu köyü yolunun ulaşıma açılmasıyla 6 aydır göremediği yengesi ve yeğenlerini ziyaret ederek hasret giderdi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 16:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?