2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

80 kişi istihdam edilecek

80 KİŞİ 5 AYLIĞINA İSTİHDAM EDİLDİ

Bayburt'ta, ''Toplum Yararına Çalışma Programları'' kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bayburt İl Müdürlüğü ile il, ilçe ve belde belediyeleri arasında imzalanan protokolle 80 kişi istihdam edilecek.

Bayburt Belediyesi kültürel etkinlikler salonunda noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belediyelerde 5 ay süreyle görev yapacak 80 kişi belirlendi.

Kura çekimi öncesi konu hakkında bilgi veren İŞKUR görevlisi Abdullah Kahveci, "Kurumumuz ve belediyeler arasında imzalanan protokolle Bayburt Belediyesi 30, Aydıntepe Belediyesi 10, Demirözü Belediyesi 5, Gökçedere Belediyesi 5, Arpalı Belediyesi 5, Akşar Belediyesi 5, Konursu Belediyesi 5, Çayıryolu Belediyesi 5 ve Beşpınar Belediyesi 5 işçi alacak. Alınan işçilerin 5 ay süreyle maaş ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.'' dedi.

Kura çekiminde hazır bulunan Bayburt Belediyesi Başkanı H. Ali Polat yaptığı açıklamada, “Toplum yararına çalışma projesi çerçevesinde İŞKUR müdürlüğümüze başvurduk. Bize 30 işçi verileceğini ifade ettiler. Bugün de onun kurası çekildi. Her şeyden önce bu konudaki gayretlerinden dolayı İŞKUR müdürümüze teşekkür ediyorum. Bayburt adına inşallah güzel şeyler ortaya koyacağız. Tabi bu işsizliğe geçici çözüm olması bakımında güzel bir projedir. Ve projenin mantığına en uygun çalışma alanları belediyelerdir. Çünkü kanunu okuduğumuz zaman yol yapımı, park yapımı, bahçe yapımı, ağaçlandırma ve yeşillendirme gibi çalışmalar bu projenin kapsamına çok uygundur. Bizde bu konuda projemizi hazırladık, İŞKUR müdürlüğümüze sunduk ve bize 30 kişi tahsis ettiler. Pazartesi gününden itibaren kurada çıkan arkadaşları bize teslim edecekler. Biz de yoların bakımı ve ağaçlandırmada istihdam edeceğiz. Öncelikle çalıştıracağımız alanlar hakkında arkadaşlarımıza bilgi verip, bunları takip edeceğiz. Başlarına bilirkişiler tayin edeceğiz. Bayburt’umuzu güzellendirmek adına, yeşillendirmek adına birkaç alanda bu arkadaşlarımızı 5 ay çalıştıracağız. Ben bu konuda uygulama alanına sokan çalışma bakanlığına ve İŞKUR müdürümüze teşekkür ediyorum. Ve bunun devam etmesini diliyorum. Çünkü belediyelerin bütçesinin aktarıldığı alan personel alanıdır. Bu konuda da belediyelere iyi imkân sunulmuş olabilir. Bu projeyi en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bayburt İl Müdürü Zeynel Abit Köse ise proje hakkında şu bilgileri verdi: “Toplum yararına çalışma projeleri, Türkiye İşsiz kurumuna kayıtlı işsizlere geçici iş sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bazı kamu kurumları ve belediyelere uygulanan projedir. Proje daha çok isminden de anlaşılacağı üzere toplum yararına hizmet ediyor. Bu konuda da topluma en çok hizmet eden kurumlar arasında belediyeler yer almaktadır. Bayburt Belediyesi de yol bakım onarım ve ağaçlandırma projesi olmak üzere 2 adet proje hazırladı, kurumuza müracaat etti. 30 kişilik olan bu projenin maliyeti ise 140 bin TL tutarındadır. Bayburt’umuzun yol bakım ve onarım işleri ile ağaçlandırma alanlarında 30 kişi istihdam edilecek. 5 ay sürecek olan bu projeye diğer ilçe ve belde belediyeleri de müracaat etmiştir. 2 ilçe 6 belde ve Bayburt Belediyesi olmak üzere 9 belediyeden 10 proje vardır. Bunlardan 2 proje Bayburt Belediyesine aittir. Kurada ismi çıkan arkadaşlar 10 Mayıs 2010 itibariyle işe başlayacaklardır. Ve bu projeler önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Bu konuda sayın belediye başkanımız çok hassas. Biz de kendisine kurum olarak her zaman destek vereceğiz.”

80 KİŞİ 5 AYLIĞINA İSTİHDAM EDİLDİ
80 KİŞİ 5 AYLIĞINA İSTİHDAM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:08:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 13:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?