3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

94. yıl sevinci!

Bayburt'un düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Bayburt şehir merkezinde yapılan kutlamalara, havanın soğuk olmasına rağmen halkın ilgisi büyük olurken, çocuklar ön saflarda kutlamaları izledi.

Temsili muhaceret grubunun geçişinin ardından Bayburt'un düşman işgalinden kurtarılışının temsil edildiği oyunda, Ermeni askerlerinin Türk insanını ve askerini nasıl katlettiği anlatıldı. Büyük topun atılması, milis kuvvetlerinin toplu taarruzu, temsili milis kuvvetlerinden iki kişi tarafından taarruz sırasında Türk bayrağının vilayet konağına çekilmesi ve aynı anda 3 .Ordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi yapıldı.

Törende Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat'a temsili şehrin anahtarı verilirken Bayburt’un kurtuluşunun 94. yılı kutlandı. Başkan tarafından günün kahramanına altın kemer takıldı. Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş’a da Türk bayrağı hediye edildi. Düşman işgalinin sona ermesi şerefine kesilen kurbandan sonra tüm camilerde salavat okundu.

Törende konuşan Belediye Başkanı H.Ali Polat, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Törende Tankçı Binbaşı Uğur Bor da kurtuluşun askeri safhasını anlatırken, program geçiş töreni,halk oyunları ve deve gösterisinin yapılmasıyla sona erdi.

Törene; Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, AK Parti diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde saat 14.00’te cirit müsabakası, 17.30’da Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fener alayı tertip edilecek . 18.00’de öğretmen evinde Kurtuluş Yemeği verilecek . 20.00’de Kapalı Spor Salonu’nda Müzik Eğlence Programı Ses Yarışması yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 19:00:11
Güncelleme :22 Şubat 2012 Çarşamba 15:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YUSUF ERBAY--MANİSA IP: 95.70.214.xxx Tarih : 21.02.2012 22:01:13

kimlik kargaşasının havada uçuştuğu milliyetçilğin ümmetçilik tavasında eritilmeye çalışıldığı Türk olmaktan utananan utanananın cirit attığı ermeni rum kürt olmanın özgürlük TÜRK olmanın kafatasçılık olduğu bir dönemde doğu türkistan çeçenistana karabağa iç işleri deyip dostluk eli uzatıp suriyeli filistinli araplara milli mesele dendiği bu günlerde at izinin it izine karıştığı haklının mı yoksa haksızın mı esir olduğu bu günlerde gerçek ve sanal ermenileri dostlarını 21 ŞUBAT  BAYBURT  VE ERMENİ MEZALİMİ  ni iyi anlamaya davet ediyor VATANIM BAYBURT un KURTULUŞUNU kutluyor ermenileri akıl fikire davet ediyorum....