3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

AB hibe programı proje bekliyor

Erzurum, Erzincan, Bayburt İlleri Bölgesel Kalkınma Programı’nın 2005 yılında itibaren uygulamaya geçecek olması nedeniyle, Erzincan’daki sivil toplum örgütlerinin, Avrupa Birliği (AB) fonlarının sağlayacağı kredilerden ne şekilde faydalanacağı düzenlenen bir toplantıda anlatıldı.

Erzincan Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından Özel İdare Müdürlüğü’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Sivil Toplum Geliştirme Projesi Koordinatör Yardımcısı Rana Birden Güneş ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Bölgesel Kalkınma ve Sınır Ötesi İşbirliği Sektör Yöneticisi Füsun Çiçekçioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, vali yardımcıları, kaymakamlar, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda bilgi veren konuşmacılar, AB Hibe Programı’na proje hazırlanmasında sivil toplum kuruluşlarının katılımcılığı ve AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun programı hakkındaki görüşlerini aktardı.

Katılımcılara, AB kurumları hakkında bilgiler veren Rana Birden Güneş, Türkiye’nin müzakere tarihi almasıyla birlikte çok önemli bir döneme girdiğini ifade ederek, bu süreçte toplumun her kesiminden büyük desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Konuşmasında, tarihi süreçte Türkiye’nin AB ile ilişiklerini özetleyen Rana Birden Güneş, AB Hibe Programı’na proje hazırlamak isteyen sivil inisiyatiflerin bu projeleri kendi uzmanlık alanlarında hazırlamalarının daha uygun olacağını belirterek, aksi takdirde proje hakkında olumsuz görüş bildirilebileceğini söyledi.

AB Hibe Programı hakkında detaylı bilgiler veren Fisün Çiçekçioğlu da, sivil inisiyatiflerin hazırlayacakları programa uygun projelerle Türkiye’nin AB’yle müzakere sürecine katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar da merak ettikleri konular hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 11:10:36
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 21:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?