2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Adliye çalışanlarının ücret tepkisi

ADLİYE ÇALIŞANLARININ ÜCRET TEPKİSİ

Büro Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Hamdi Okur, Adliye çalışanlarının çok çalışan ancak ücret yönünden her zaman ayrımcılığa maruz kalan ve en düşük ücreti alan durumda olduklarını söyledi.

Adliye çalışanlarının gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını ancak hak ettiği ücreti alamadığını dile getiren Okur, “Diğer çalışanlarla adliye çalışanları arasında ki ücret adaletsizliği günden güne adliye çalışanları aleyhine artmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi çalışanlar birbirlerine düşürülmek istenircesine aynı adliyede çalışanlar arasında ücret yönünden büyük ayrımcılık yapılmaktadır” diye konuştu.

Büro Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Hamdi Okur yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Atalarımızın, “Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar” sözü maalesef adliyelerde gerçek olmuştur. İsmi Adalet ve Kalkınma olan bir iktidar, adliye çalışanları birbirlerine girsin, adliyeler huzursuzluk ortamına sürüklensin mi istiyor. Kim ne yaparsa yapsın, ne yapmak isterse istesin adliye çalışanlarını birbirine düşüremeyecektir. Adliye personeli arasında ayrımcılık yapmak isteyenlere sesleniyoruz. Adliyeler sadece hakim, savcı ve müdürlerden ibaret değildir. Adliyelerde çalışan ve adliyelerin olmazsa olmazı zabıt kâtipleri, mübaşirler, santral memurları, emanet memurları, hizmetliler, şoförler, bilgisayar işletmenleri, V.H.K.İ ve diğer çalışanlar olmazsa adliyelerin işi yürütülemez. Bu insanlarda adliye çalışanıdır. Büro Memur-Sen olarak çalışanların en kısa zamanda ücretlerinin iyileştirilmesini ve maaşlarında artış yapılmasını her zaman talep ettik. Bu talebimizi ısrarla yineliyoruz. Bu iyileştirmeler yapılmadığı takdirde doğabilecek olumsuzluklardan adliye çalışanlarını kimse sorumlu tutamayacaktır. Bu konuda tavrımız çok sert olacaktır. Yetkililerden yukarıda bahsettiğimiz adliye personelinin ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda acilen bir açıklama bekliyoruz. Yılan hikâyesine dönen Havuz paraları da söz verildiği gibi en kısa zamanda adliye personeline ödenmelidir. Bu yetkililere yaptığımız son çağrıdır. Büro Memur-Sen olarak her zaman adliye personelinin ve haksızlığa uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Haksızlıklar karşısında susmadık ve susmayacağız. Adliye çalışanlarına yapılan bu haksızlık ve adaletsizlik en kısa zamanda giderilmelidir.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:52:00
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 16:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?