1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

ADNKS'de görev alanlara plaket

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin, Cumhuriyet tarihinin önemli olaylarından biri olduğunu söyledi.

Bayburt'ta Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarında görev yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlileri ile belediye başkanlarına düzenlenen törenle plaket verildi. Vali Küçükkurt, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin, Cumhuriyet tarihinin önemli olaylarından biri olduğunu belirtti.

Sağlam verilere dayalı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin oluşturulması konusunda Türkiye'de bu yıl çok ciddi bir gelişme gösterildiğini anlatan Vali Küçükkurt, ''Bayburt'ta da ülkemizde yapılan bu çalışmaya paralel faaliyet yapılmıştır. Çalışmayı ilk bitiren illerden biri de Bayburt'tur. Ülkemizde yaşayan insanların ne kadar olduğu, nerede oturduğu sağlam ve sağlıklı bir şekilde bundan sonra elimizde olacaktır. Bundan sonra nüfus hareketleri takip edilebilir bir seviyede olacaktır'' dedi.

Bayburt'ta gösterilen bu başarılı performansın ödüllendirilmesinin düşünüldüğünü dile getiren Vali Küçükkurt, ''TÜİK bir ödüllendirmede bulunmuş, bizim de Valilik olarak bazı ödüllerimiz var. Her başarı mutlaka ödüllendirilmelidir. Ben TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Necdet Çalış'dan, onun buradaki elamanlarından, belediye başkanlarımızdan köy muhtarlarımızdan ve görevli olan bütün arkadaşlarımızdan çok memnunum, çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Çalış ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmasının, Bayburt'ta vatandaşların destekleriyle sağlıklı ve sorunsuz sonuçlandırıldığını belirterek, ''Yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Bayburt Valisi Musa Küçükkurt olmak üzere Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin'e, belde belediye başkanlarına, İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne teşekkür ederim'' dedi.

Konuşmaların ardından çalışmalarda görev alan ve emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi

AA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?