2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Afet konutlarının temeli atıldı

İĞDİR KÖYÜ AFET KONUTLARININ TEMELİ ATILDI

Bayburt’ta 1999 yılında merkeze bağlı İğdir köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle zarar gören 13 evin yeni yerleşim yerinde yapılması çalışmalarına başlandı.

2007 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından etüd proje kapsamına alınan İğdir Köyü için 2007 yılında yer seçimi yapılmış, köyün girişine bir Km.’lik hazineye ait bir alanda konut yapımına karar verilmişti. 2009 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan İğdir Köyü ile ilgili yapılan hak sahipliği güncelleme çalışmalarında hak sahibi 10 olarak kesinleşmiş ve bu hak sahibi 10 aile için yer seçimi yapılan arsanın tüm teknik çalışmaları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapıldı.

Mülkiyeti hazineye ait olan bu arsanın ifraz tevhid işlemleri yapılmış, arsa üzerinde belirlenen 10 adet ve 100 m2 büyüklüğünde yapılacak olan konutlar, Bayburt 1.Noteri tarafından hak sahibi aileler huzurunda kura çekimi yapılarak hak sahiplerinin konutlarını yapacak oldukları parseller belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından konutların yapım çalışmaları Vali Kerem Al’ın katıldığı temel atma töreni ile başladı.

Törene katılan Vali Kerem Al konutların yapılacağı yeni yerleşim yerini gezdi ve konu hakkında Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Çiloğlu’ndan bilgi aldı.

İĞDİR KÖYÜ AFET KONUTLARININ TEMELİ ATILDI
İĞDİR KÖYÜ AFET KONUTLARININ TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 13:20:05
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 13:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?