2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Ahilik Haftası kutlanıyor

BAYBURT’TA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bayburt’ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahilik İl Kutlama Komitesi, üyeleri Belediye Başkanı H. Ali Polat’ı makamında ziyaret etti.

Bu yıl Bayburt’ta 3.’sü kutlanan “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Polat’ı makamında ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Engin Kahraman, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Sekmenli, Berberler ve Terziler Odası Başkanı Seddar Saka ve Kahveciler Odası Başkanı Kadir Çakal, hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Başkan Polat’a bilgi verdiler.

Daha önce sadece Kırşehir’de kutlanan Ahilik Haftası’nın geleneksel olarak bütün illerde kutlanmaya başlaması ile birlikte Bayburt’ta 3 yıldır Ahilik Haftası’nı kutladıklarını belirten Esnaf Odaları birliği Başkanı Selahattin Karaman, bugün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladıkları kutlamalara, ziyaretlerle devam ettiklerini söyledi.

Kutlamalar çerçevesinde 13 Ekim Çarşamba günü Şairzihni Kültür Merkezi’nde Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından bir tören düzenleneceğini, tören kapsamında akademisyenler tarafından konferans verileceğini ve vergi rekortmenlerine ödüller verileceğini ifade eden Karaman, Başkan Polat’a Bayburt’taki esnaf ve sanatkârların durumu hakkında genel bir bilgi verdi.

“AHİLİK PRENSİPLERİNE İHTİYAÇ VAR”

Ahilik anlayışının toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırdığını ve fertlerin arasındaki dayanışmanın kurulmasını sağladığını belirten Belediye Başkanı H. Ali Polat, Türklerin Anadolu’da bin yıldan beri varlığını sürmedeki sırrın “Ahilik” anlayışına dayandığını vurgulayarak, esnaf ve sanatkârlara ahiliğin çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Ahilik prensiplerine günümüzde çok ihtiyaç duyulduğunu ve bu hafta vesilesiyle her konuda esnafın bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Polat, müşterinin değişen sosyal yapısı karşında esnafın da değişime ayak uydurması gerektiğini dile getirdi.

Bayburt’ta esnaf ve sanatkârların sıkıntılı günler geçirdiğini, aldığı krediyi ödemede zorluk çektiğini belirten Başkan Polat, Bayburt’ta esnaf olmanın zor olduğunu ifade etti.

BAYBURT’TA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
BAYBURT’TA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 14:28:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 16:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?