29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Ahilik haftasında örnek ortaklık

AHİLİK HAFTASI'NDA BAYBURT'TA ÖRNEK ORTAKLIK

Ahilik Haftası'nda Bayburt'ta 41 yıllık ortaklar İsmail Pekmezci ve Zabit Köroğlu'nun dostluğu ve kardeşliği beğeni topluyor. Halı ve mobilya işyerleri bulunan 70'lık ortaklar, ahiliğin ve ortaklığın en güzel örneğini ortaya koyuyorlar.

Ortak iş yapan birçok esnaf için örnek alınması gereken İsmail Pekmezci ve Zabit Köroğlu, ortaklıklarının sırlarını açıkladılar.

Ortaklardan İsmail Pekmezci, "1968 yılında birlikte mobilya işi yapmaya karar verdikten sonra dört bin liraya kiralık dükkan tuttuk. Kırk bir yıl içerisinde zaman zaman tartışmalarımız olmadı değil ama bu tartışmalar sonrasında birbirimize hiç küsmedik, aradan on dakika geçince hiç bir şey olmamış gibi konuşuruz. Bugüne kadar ayrılık durumuna hiç gelmedik. Derler ki ortaklık iki kişiyle yapılıyorsa üçüncüsü Cenabı Hak'tır. Biz bunu benimseyerek işimize devam ediyoruz" dedi.

Pekmezci, "Çocuklarımızı kendi işlerimize hiç karıştırmadık. Bunun önemli bir etken olduğuna inanıyoruz, bir de ortaklık iyi gitmiyorsa burada yanlışlık ve hile vardır" diye konuştu.

Ortaklardan Zabit Köroğlu ise, "Ortaklığın birinci şartı itimat ve dürüstlüktür. Bunlardan birisi dahi olmazsa ortaklıklar yürümez. Bu konuya özen gösteren hiçbir ortak sorun yaşamaz. Kırk yılı geride bırakmış örnek ortakları şehirde birçok kişi kardeş diye bilirler" ifadelerini kullandı.

Köroğlu, kendilerinin ömürlerinin sonuna kadar ortaklıklarını devam ettireceklerini söyledi.

AHİLİK HAFTASI'NDA BAYBURT'TA ÖRNEK ORTAKLIK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2009 Pazar 10:25:04
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 13:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?