2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Akdağ'dan yoğun bakım ünitesi talimatı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayburt'ta incelemelerde bulundu.

Bakan Akdağ, Bayburt Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Vekili Polat Kara'dan brifing aldı. Valilik ziyaretine AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Sağlık İl Müdürü K.Karabey Karaoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Bülent Çakar, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş ve Hastane Baştabibi Üroloğ Doktor Asım Albayrak ve partili yöneticiler katıldı. Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada, "Bir şehrin yollarının yapılması, köylerine ulaşımın kolay olması, içme suyu ve kanalizasyon sorunun olmamamsı çok güzel bir duygu. Cumhuriyet döneminde yapılanların tamamına yakını biz, hükümetimiz döneminde gerçekleştirdik.

Bakanlığımız dönemine kadar 10 uzman doktor varken Bayburt'ta, şimdi 36 uzman görev yapmaktadır. Artık vatandaşlarımız doktorların muayenehanesinin önünde kuyruk beklemez oldu. Doktorlarımız muayenehanelerini kapatıp vatandaşlarımıza hizmet için seferber oldu. Şimdi vatandaşlarımız onurlu ve eşit olarak tüm hastanelerimizde SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve yeşil kartlı olarak çok daha kaliteli sağlık hizmeti almaktadır. Hatta bunlara biz özel hastanelerimizi de dahil ettik. Özel hastanelerimizden bazılarının vatandaşlarımızdan fark ücreti talep ettiklerini biliyoruz. Bu konuya da en kısa sürede çözüm bulacağız. Zaten rekabet var, kendiliğinden fark ücretlerini kaldıracaklarını umuyoruz" dedi.

Daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin'i makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, Bayburt hakkında bilgi aldı. Burada Bakan Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm programında hep aynı enstrümanları kullandık. Öncelikle bakanlığımızda kaynak oluşturduk. Muayenesini kapatan doktorumuza inanılmaz derecede ek ödenekler yapıyoruz. Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlarda kaçağı kapattık. Artık vatandaşlarımız hastanelere korkarak girmiyorlar. Bu sağladığımız düzene uymayan yöneticileri değiştirdiğimizde bize
'kadrolaşıyorlar' diyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Bizim vizyonumuza, hükümetimizin çalışmalarına ayak uyduramayan kim olursa olsun görevden alırız" diye konuştu.

Yerel yönetimlere sağlık bakanlığı ile alakalı olarak çok önemli işler düştüğünü anlatan Bakan Akdağ, "Temiz su hizmeti, kanalizasyon atıklarını çevreye duyarlı olarak arıtmak ve insan sağlığını ön plana çıkarmak ve yörelerinde yaşayan insanlara sağlıklı hizmetler vermek zorundalar. Biz Maliye Bakanlığımız'dan kendi bakanlığımıza ek bütçe ve ödenek istemeden, yerel yönetimlerle işbirliği içinde ek kaynaklar bularak hizmet etme çabası içinde olduk" dedi.

Bayburt Devlet Hastanesi'ni de ziyaret eden Bakan Akdağ, Başhekim Asım Albayrak'tan hastane hakkında bilgi aldı. Hastanede bulunan hastalar ve yakınları ile sohbet eden Bakan Akdağ, A. Muttalip Sancar isimli vatandaşın Bayburt Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi talebi üzerine, "Bugüne kadar yapılmamasının sebebi uzman doktorla alakalı idi. Ama artık 36 adet uzman doktor Bayburt'ta hizmet veriyorsa bakanlığımızın da Sağlık İl Müdürlükleri'ne yazdığı genelge doğrultusunda yoğun bakım ünitesini il müdürlüklerimiz kurmak zorundadırlar. En yakın zamanda kurulması için talimat veriyorum" diye konuştu. Bayburt Şair Celali Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Bakan Akdağ, esnafın da sorunlarını dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 20:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın memeoğlu IP: 88.250.164.xxx Tarih : 4.07.2007 13:51:48
Sayın bakana sormak lazım paket proğram getirdiler yani hasta hastaneye yatmadıktan sonra hastaya ne tetkik veya hangi tahlil yapılırsa yapılsın ödeyeceği ücret aynı.Yani ne alırsan 100 kuruş gibi.Bu durumda doktorlar tetkik istemekten kaçınıyolar çünkü,masraf artıyor hastahene kendi bütçesinden ödüyor.veya hastayı yatırıp öyle tetkik tedavi yapılıyor.yoğun bakım için 4 yıldır nerdeydiler acaba seçime ramak kalamı aklına geldi sormak lazım.