2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

AKP genişletilmiş istişare toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi Bayburt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen genişletilmiş istişare toplantısı Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nazım Ekren, Bayburt Koordinatörü AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Orhan Okumuş,teşkilat mensupları ve partililer katıldı. 

Bayburt Milletvekili Fetani Battal toplantıda yaptığı konuşmada “Bayburt'ta Organize Sanayi Bölgesinin temelleri önceki dönemlerde atılırken, sadece bir temel olarak kalmış ama bizim dönemde faaliyete geçmiştir. Bayburt Devlet Hastanesi önceki yıllarda 100 yataklı iken şimdilerde 150 yatak kapasiteye, uzman Sayımız 13 iken şimdilerde bu rakam 42'ye ulaşmıştır. Yine bizim dönemde diğer illere gönderilen hasta oranı binde üçlere düşmüştür Yine 5 trilyonluk yatırım yaparak inşaatı tamamlanıp hizmete gireceği günü bekleyen Kültür Merkezimiz bizim hükümetin ildeki en önemli icraatlarındandır" dedi 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr Nazım Eken de: "Biz sadece ekonomide değil her alanda istikrarı sağladık.; Bizim hükümet döneminde banka hortumlamaya son verildi, hiç bir hükümetin cesaret edemediği 40 yıllık rüya AB ile müzakere çalışmaları başlatıldı. Ve ekip ruhu içinde çalışmakla 4 yıl 15 gün iktidarda kalan en uzun iktidar unvanını elde ettik. Biz iktidara gelmeden önce bizimle herşey çok farklı olacak dedik ve gerçekleştirdik. Biz yaptığımızla övünürüz yapamayacağımız işleri icraatlar için söz asla vermedik ve verdiysek hepsini de gerçekleştirdik.Bunu yaparken de tabiki ekip ruhu ama en önemlisi bizim gibi düşünen halkının dertlerini kendi dertleri gibi algılayan çok güçlü bir liderin Genel Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir.

Bizden önce milli gelirle dünyanın 24. iken bizim dönemde Türkiye dünya sıralamasında 19. sırada yer almıştır. Hayat kalitesini arttırmış, Haydi Kızlar Okula Kampanyaları düzenlenerek eğitimi canlandırmış,konut alanında TOKİ ile anlaşma yapılarak 2006 yılı itibariyle 224 bin 084 adet konut yapılmış duble yolların hemen hemen hepsi tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez üç yıllık bütçe uygulamasına geçilmiştir. Eğer halkımız tekrar bizi uygun görürse 2009 yılında enflasyonu yüzde 4 ün altına düşürecek, 2013 yılında GSMH' ı 797 milyar dolara kişi başına geliri 10 bin dolara çıkaracak, faizi de yüzde 3'e indirilecektir. Temel hedefimiz gerginlik olmadan ama siyasi sorumluluk ve hakkımızı bilmek olmalıdır. Ve tabi ki de seçmenlerimize.. Oylarımızı korursak kısaca ekonomideki istikrarı siyasi alanda da korur ve geliştirirsek bu hayal değil. Zaten AK Parti hayalleri gerçekleştiren partidir"diye konuştu. 

Toplantıda daha sonra AK Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek tarafından günün anısına misafir milletvekillerine üzerinde kabartma figürlü Bayburt Kalesi ve Saat Kulesi bulunan plaket sundu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?