2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Almanya’dan Bayburt’a dost eli

ALMANYA’DAN BAYBURT’A DOST ELİ UZANDI

Almanya’da bulunan Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği tarafından “Dost Eli Yardım Kampanyası” kapsamında toplanılan yardım malzemeleri, Bayburt’a geldi.

Geçen hafta Belediye Başkanı Ali Polat’ın Almanya’ya giderek düzenlenen bir törenle teslim aldığı yardım malzemeleri, TIR’la Bayburt’a geldi.

İçerisinde ortopedik malzemeler, akülü ve aküsüz engelli araçlar, koltuk değnekleri, ortopedik yataklar, kırtasiye malzemeleri ve spor malzemelerin bulunduğu TIR’ın Bayburt’a gelmesiyle küçük bir tören düzenlendi. Bayburt Belediyesi yakınında duran TIR’ın önünde gerçekleştirilen törende Belediye Başkanı Ali Polat ve Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci, toplanan kalabalığa bir konuşma yaptılar.

“BURADAKİ ESAS GAYEMİZ DOSTLUK KAZANMAKTIR”

Haziran ayında Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci ve Başkan Yardımcısı Fatih Durmuş’un Bayburt’a gelerek kedisini ziyaret etmesiyle başlayan organizasyonun 4 ayda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ali Polat, “Almanya’dan Bayburt’a uzanan dost eline elimizi ve gönlümüzü açtık. Buradan gittikten sonra Almanya genelinde kampanya başlattılar. Basın yayın kanalıyla bu organizasyonu Almanya genelinde duyurdular. Her taraftan yardım malzemeleri Bremen’e toplanmaya başladı. Buradaki esas gayemiz dostluk kazanmaktır. Bu organizasyon bittikten sonra biz de geçen hafta Almanya’ya gittik. Trabzon’dan ayarladığımız TIR’ımızı Almanya’ya gönderdik. Her şeyden önce sizlerin huzurunda başta Hasan ve Fatih Bey olmak üzere bütün Galatasaray Taraftarları Derneğine Bayburt adına şükranlarımı sunuyorum. Almanya da yaşayıp da Türkiye’yi düşünmek, orada yaşayıp da Türkiye’deki insanlara yardım eli uzatmak, dost eli uzatmak, buradaki insanların mutluluğu adına gecesini gündüzüne katmak, mesaisini harcamak gerçekten takdire şayan bir durumdur. Ben sizlerden dostluklarınızı sevgilerinizi Bremen’deki Galatasaray Taraftarları Derneği başkanı ve yönetimine sunmanızı arz ediyorum” dedi.

“ALMANLAR’DA KATKILARINI ESİRGEMEDİLER”

Bayburt ile Bremen’in artık kardeş olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Dernek başkanımız ve yardımcıları buradaki insanların her şeyden önce onların sevgilerini beklediklerini unutmadılar. Bu açıdan gerçekten ben kendilerini takdirle karşılıyorum. Onlar da bizleri çok sevdiler. İşlerini güçlerini bıraktılar. Bu organizasyon adına iki kere Bayburt’a geldiler. Biz de oraya gittiğimizde bizimle gerçekten olağanüstü bir gayretle ilgilendiler. Bu sadece Türklerin Türklere yardımı değil, aynı zamanda Alman vatandaşların da büyük katkısı olan bir organizasyondur. Orda bir toplantı yaptık, toplantıda bulunanların yarısı Alman vatandaşıydı. Bu organizasyonda bizim hemşehrilerimizin yardımı olduğu kadar Almanların da yardımı oldu. Her şeyden önce bize sevgi ve muhabbetlerini gönderdiler” şeklinde konuştu.

Gelen malzemeleri devraldıktan sonra ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, gerekli yerlere dağıtacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Polat, şöyle konuştu:

“ Kırtasiye ve spor malzemelerini okul idarecilerimizden ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi isteyerek onlara dağıtacağız. Sağlık malzemelerini Sağlık İl Müdürümüz ve Hastane Başhekimimizle irtibatlı olarak onların gösterdikleri yerlere vereceğiz. Bu durumda insanların yürüyen ayağı tutan eli oluyoruz. İnsanların mutluluklarına vesile oluyoruz. Bu güne kadar özelikle nüfusumuzun 8 buçuk milyonunun engelli olduğunu hepimiz belki bilmiyorduk. Artık bu konu da kanun ve yasalar çıktı. Belediyeler ve yerel idarelere bu konuda sorumluluklar yüklendi. Kaldırımlarımızı, üstgeçitlerimizi, sokaklarımızı engelli vatandaşlarımızın da rahat rahat hareket edebilecekleri zeminler haline getirme sorumluluğu bize verildi. Bu konuda da hastanelerimizde, sağlık ocaklarımızda ortopedik araç ve gereçlere ne kadar ve ne zaman ihtiyaç duyulursa bundan sonra da bu tür organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bu konuda bizim ikinci bir hazırlığımız da Duisburg Bayburt Derneği ile şu anda devam ediyor. Orda da röntgen cihazı ve ortopedik malzemelerinden oluşan bir TIR’ı Bayburt’a getirmeyi planlıyoruz. Gayemiz daha mutlu insanlar, daha yaşanılabilir Bayburt’tur. Bu konuda emeği geçen herkese saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

“GURBET ELDEN SİZE DOST ELİ UZATTIK”

Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci ise, “Bizler Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği olarak 6 yıl önce başlayıp ve sürdürdüğümüz bu kampanya ile kazandığımız dostluklar sayesinde bizler gurbet elden sizlere bir dost eli uzattık. Biz de gördük ki sizlerde bize gönül kapılarınızı açtınız. Bizler size denizde bir pul kadar sizlere yardım ulaştırabildiysek ne mutlu bizlere. Ben derneğim adına göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ali Polat, organizasyonun başından beri büyük bir özveri ile çalışan ve topladıkları malzemelerin de dağıtımı için Bayburt’a gelen Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci ve Başkan Yardımcısı Fatih Durmuş’a plaket verdi. Hasan Küşneci ve Fatih Durmuş da Belediye Başkanı Polat’a Almanya’dan getirdikleri bir hediyeyi takdim ettiler.

Daha sonra Belediye Başkanı Polat, Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Küşneci ve Başkan Yardımcısı Durmuş ile birlikte toplanan kalabalığın huzurunda mühürlü olan TIR’ın kapısını açtılar. TIR’ın kapısının açılması ile kolilere konuşmuş malzemeler, belediye personeli tarafından depoya taşındı. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinin ardından Belediyede bulunan malzemeler, gerekli yerlere teslim edilecek.

ALMANYA’DAN BAYBURT’A DOST ELİ UZANDI
ALMANYA’DAN BAYBURT’A DOST ELİ UZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 13:23:00
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?