30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Aras Elektrik satışta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), elektrik dağıtım özelleştirmeleri programı çerçevesinde Meram ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin blok olarak satışı için ilana çıktı.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Duyuda, Meram ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirileceği belirtildi.

İlana göre, görev bölgesi Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin hisse satışında katılımcılardan 10 milyon dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

Görev bölgesi Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars olan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin hisse satışında ise 5 milyon dolar geçici teminat alınacak.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Ancak ihale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Ayrı ayrı teklif verilecek olan ihalede, verilen tekliflerde şirketler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek ve teklifler herhangi bir şartı içeremeyecek.

Yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim gruplarının katılabileceği ihaleye gizlilik taahhütnamesi imzalanması, şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesinin alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması şartı getirildi. Ortak girişim grubu üyelerinden birinin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alması yeterli olurken, ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir gizlilik taahhütnamesi imzalaması istenecek.


Ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim grupları, en geç 26 Mayıs 2008 tarihinde 16.00'ya kadar idareye başvuracaklar. Satışa çıkarılan şirketler hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi ise idareden 5 Mayıs 2008 tarihinden itibaren bedeli mukabili temin edilebilecek. Firmalar hazırlayacakları teklifleri, 15 Temmuz 2008 tarihinde saat 16.00'ya kadar idareye elden teslim edecekler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 16:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?