2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Arpalı makus talihini yeniyor

BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR

Bayburt’un Arpalı Beldesi gün geçtikçe gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, bu gelişmeleri ve hizmetleri kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiklerini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aydın Irmak, ”Bizim işimiz siyaset değil, sadece hizmet etmektir. Amacımız Arpalının kentleşmesi, hızla büyümesi ve makus talihi yenmesidir” diye konuştu.

Çoruh Nehri üzerine turizme yönelik çalışmalarla halkın takdirini toplayan Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, yıllardır sandal ve deniz bisikleti aktivitelerini gerçekleştirmek istediklerini ve bu sebeple köprüden yaklaşık 25-30 metre aşağıda, yine tabanına 370-400 mükaflık bir beton kullanarak bu alanı oluşturduklarını belirtti.

Çoruh nehri üzerinde yaptıkları değişikliklerden bahseden Başkan Aydın Irmak, “Bu deniz bisikleti ve sandallar için çevre düzenlemesini, aydınlatmasını yaptık. Sandalların ve deniz bisikletlerinin yanaşabilmesi için iskele yaptırdık. Proje tam anlamıyla bitmedi. Çevre düzenlemesi devam ediyor ama şu an için ihtiyaca cevap verecek şekilde hizmete başladı. Bu alanın toplam maliyeti 125-130 milyon civarında. Bu alan yeterli değil aslında, sadece bu yaz için ihtiyaca cevap veriyor, önümüzdeki yıllarda bu alanı daha da geliştireceğiz. Mesela, bu yıla yetiştirebilirsek 2 tane yüzer kamelya düşünüyoruz. Vatandaş burada suyun ortasında mangalını yakıp, akşam sefası yapabilecek. Ayrıca 2 tane kürekli sandal alıp, gençlerimizin su sporlarına da yönelmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

Sadece Çoruh Nehri üzerinde değil Arpalının genelinde bir çok çalıma yapan Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, özellikle Çoruh üzerinde hizmetin günlük getirisinin 200 ile 250 Milyon olduğunu ifade etti. Hem iç turizme hem de belediye katkı sağladıklarını belediyelerine katkı sağladıklarını belirten Aydın Irmak daha sonra şöyle devam etti; “Bu hizmet şu an bize günlük 200 ile 250 milyon gelir sağlıyor. Belediyemize az çok gelir kaynağı oldu. Hem iç turizme hizmet etmiş oluyoruz, hem de belediyemize katkı sağlıyoruz. Akşam serinledikten sonra insanımız buraya akın ediyor. Sadece Arpalı’dan değil çevreden gelenlerde var. Böyle bir tesisin olduğunu duyanlar soluğu burada alıyor. Şu an için 10 tane bisikletimiz var, açıkçası bu da yetmiyor. 2 tane SODES projemiz var. Onları da kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Mevcut düğün salonumuzun alt katına 12 adet Fitness spor aleti almak adına bir projemiz var. İnşallah bu projeyi de bu yıl bitmeden gerçekleştirmiş olacağız. Birde halı saha projemiz var. Halı saha projemiz, SODES projesi olarak onaylanmazsa kendi imkanlarımızla bunu mutlaka yapacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.”

“SİYASETİ ANKARA’YA BIRAKTIK, BİZ HİZMET İÇİN VARIZ”

“Siyaseti biz seçimden sonra Ankara’ya bıraktık. Ankara’dakiler siyaseti yapıyorlar zaten. Biz il, ilçe, belde belediye başkanları olarak, siyasetten ziyade hizmet etmek için varız. O yünde tüm enerjimizi harcıyoruz” diyen Başkan Aydın Irmak, Sadece yaşayanların yaşama alanlarına değil, geçmişlerine de saygılarını göstermek için kabristanlara çeşme yaptırdıklarını, bin 200’e yakın fidan diktirdiklerini ve yıllardır asfaltlanmayı bekleyen mezarlık yolunu trafiğe açtıklarını belirtti.

Arpalıya bağlı Çiçekli köyünü geçen yıl beldeye mahalle olarak bağladıklarını ve orada ki su sorununu çözdüklerini söyledi. Arpalı da da artık su sorununun kalmadığını ifade eden Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak son olarak şunları dile getirdi;“Arpalı Beldesi’nin yıllardır su sorunu vardı. Biz bu sorunu yaklaşık 60 metrelik sondaj vurarak, saniyede 15- 20 litre su çıkararak ortadan kaldırdık. Eski bir depomuz var, yaklaşık 30 yıl önce yapılan.. Oranın bakım onarımını yaparak hizmete sunduk ve Arpalı’da artık su sorunu kalmadı. Belediyemizin şu an için en büyük gelir kaynağı tasarruf. 3-4 yıl öncesinde belediyemizde 17 personel vardı. 17 personelle 2000 kişilik bir beldeye hizmet veriliyordu. Emekli olanların yerine işçi almadık. Çünkü İller Bankasından gelen para çalışanların maaşına ancak yetiyordu. Dolayısıyla emekli olanların yerine işçi, memur almadık ve şu an 2000 kişilik beldemize sadece 7 personelle hizmet götürüyoruz. Az personelle çok iş yapıyoruz. İller bankasından gelen paranın geri kalanını tasarrufla yatırıma dönüştürüyoruz. Bunun yanında bir de kum ocağımız var, yaz sezonunda ocağımızdan da gelirimiz oluyor.”

BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
BAYBURT’UN ARPALI BELDESİ MAKUS TALİHİ YENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:03:04
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?