30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Aşılama kampanyası başladı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan Şap Aşılama Projesi, merkeze bağlı Balca köyünde Tarım İl Müdürü Ünal Koçak‘ın katılımıyla uygulanmaya başladı. 

Balca köyünde Şap Aşılama Projesinin startını veren İl Müdürü Ünal Koçak;“Tarım ve hayvancılık ilimiz için vazgeçilmez bir sektördür. Hayvancılık faaliyetlerinde salgın hastalıklar ile mücadele çok önem arz etmektedir. Şap Hastalığı hayvanlarda; ölümlere, et ve süt verim kayıplarına sebep olmaktadır. Bu zararları en aza indirmek için ve hastalığı eradike etmek açısından kampanya döneminde tüm büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. Aşılama çalışmalarında tüm çiftçilerimizin yardımlarını bekliyoruz.”dedi. 

Proje kapsamında uygulanacak aşı bedelleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve AB Komisyonu tarafından karşılanmış olup, proje üç yıl devam edecek. Bayburt ‘ta yılda iki kez büyükbaş hayvanlara şap aşısı uygulaması Tarım İl Müdürlüğü elemanlarınca yapılacak. Bayburt Merkez ilçeye bağlı Balca köyünde başlatılan 2008 yılı İlkbahar dönemi Şap Aşısı kampanyası 23 Mayıs 2008 tarihinde sona erecek. Proje kapsamında il genelinde yaklaşık 66 .bin büyükbaş hayvanın aşılanması programlandı. Proje ile beraber yine Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından programlanan kuduz aşılaması kampanyası da yürütülecek. Kuduz aşılama projesi kapsamında il genelindeki sahipli-sahipsiz köpekler aşılama yapılarak, aşılanan köpeklere renkli bant uygulaması da yapılacak. Kuduz aşılama projesi de 3 yıl devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 10:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?