30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Askerlik süresi eşitlenecek

Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, askerlik konusunda, “Herkes için aynı süre olması düşünülüyor” dedi.

Özcan Genelkurmay'ın projesine ilişkin şunları söyledi:

“Gazetelerde yazılar çıkıyor. 'YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı'na gitti geri çevrildi' filan. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Ama bunu yapmak için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu konuda sizlere detay veremem. Ama bundan sonra lise mezunları 18 ay askerlik yapacak, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor.”

Yozgat Bozok Üniversitesi Fakültelerindeki ziyartten sonra Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, okul girişinde öğrencilerin alkışlarıyla karşılandı. Öğrencilerle tek tek tokalaşan YÖK Başkanı Özcan, daha sonra Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulundu.

Yüksek Okul Mezunlarının kısa dönem askerlik yapmasıyla ilgili olarak, bazı gazetelerde yazılar çıktığına değinen Prof. Dr.Özcan, " YÖK başkanı, Genel Kurmay Başkanına gitti teklifler geri çevrildi diye yazılar çıktı. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genel Kurmay Başkanlığı tüm yüksek öğretim öğrencileri için bir şey düşünüyor. Askerlikte herkes için aynı süreyi düşünüyor. Bir seneyse bir sene. Ancak bunu yapmak için biraz zamana ihtiyacımız var dediler. Lise mezunu 18 ay, üniversite mezunu 6 ay yapacak gibi bir şey kalmayacak. Böyle olursa bu okulların cazibesi biraz daha da artar" dedi.

Türkiye'nin geleceğinin yüksek okullarda olduğunu düşündüklerini ifade eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "10 yıldır terk ettiğimiz yüksek okulları, teknoloji fakülteleri haline getirip, mühendislik payesi vererek, uygulamalı mühendis sınıfına aktarmak istiyoruz. Buna bizim mühendislerimiz karşı çıkıyor ama çıksınlar. Bunu yapacak biziz. Bunu da yaparsak yüksek okulların cazibesi kat kat artacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 17:29:20
Güncelleme :7 Mart 2008 Cuma 17:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Sevi IP: 88.247.161.xxx Tarih : 15.03.2008 11:42:53

2 yıllık okulu bitirdik oda yöke bağlı bi okul ama hiçbir işe yaramadı... bitiresiye canımız çıktı... askerlikte faydası olur dedik oda olmadı bakalım şimdi ne yapacaklar... ağzı olan konuşuor memlekette...