30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Atatürk düzenlenen etkinliklerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70'inci yıldönümünde Bayburt'ta düzenlenen etkinliklerle anıldı.


10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Anıta Çelenk sunumunun ardından ulu önderin hayatını kaybettiği saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Törenlere daha sonra Şair Zihni Kültür sitesinde devam edildi.
Atatürk’ü Anma programına, Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay İstihkam Albay İkrami Özturan, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Bayburt Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Gürses, Daire Amirleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende Garnizon Komutanlığı adına konuşan Tankçı Binbaşı Cevdet Akkaşoğlu Atatürk'ün hayatından alınması gereken dersleri anlattı. Atatürk'ün askeri kimliğinin yanında onun önemli bir devlet adamı olduğunu belirten Binbaşı Akkaşoğlu, Atatürk'ün büyük bir mücadele sonucu kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Milletinin koruyacağının altını çizdi.


Tören daha sonra Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hazırladığı Atatürk'ün resimlerinden oluşan slayt sunumu ile devam etti. Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmeleri ve orotoryum gösterisi salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?