2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Avcılara eğitim semineri

AB Hibe Programı kapsamında yürütülen Kop-Masat Deresi Yaban Hayatı Koruma ve Yaşatma projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda avcılara eğitim semineri düzenlendi. 

Düzenlenen eğitim seminerine Bayburt Valisi Musa Küçükkurt Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Bayburt Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, daire müdürleri, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Özdemir, Bölgesel Avcı Temsilcisi Necmi Asuman, Doğa Derneği Temsilcileri Eray Çağlayan ve Ferdi Akarsu, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Programda konuşan Bayburt Valisi Musa Küçükkurt “İhtiyaçlarımız artarken bizler tabiatın dengesinin bozulması yönünde vesile oluyoruz” dedi. 

Bayburt İl Çevre ve Orman Müdürü Alpaslan Katırcı da “Kop-Masat Deresi Havzası Yaban Hayatı Koruma ve Yaşatma Projesi katılım sağlamıştır. 15 köy ve yaklaşık 43 hektarlık bir alanı kapsayan projede yöre halkı, avcılar ve atıcılar derneği, il özel idaresi ve il çevre ve orman Müdürlüğü ortak bir çalışma yapmıştır. Proje tamamlandıktan sonra, aynı çalışmaları kendi imkanlarımızla ilimizdeki diğer mikro havzalarda uygulamayı düşünmekteyiz"diye konuştu. 

Seminer daha sonra hazırlanan Doğa ve Yaban Hayatı içerikli sinevizyon sunumu ve Bayburt Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Murat Özdemir tarafından Bayburt Valisi Musa Küçükurt'a günün anısına plaket ve köy muhtarlarına çeşitli hediyelerin verilmesi ve kokteylin ardından sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 18:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?