30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Avrupa'dan mesajınız var projesi

Karadeniz Bölgesi'ndeki 7 ilde 'Avrupa'dan Mesajınız Var' projesi uygulaması başlatılıyor. Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Proje Koordinatörü Yaşar Yeğen'in organize ettiği projenin bir toplantı ile tanıtımı yapılacak.

Avrupa Birliği'nin desteği ile Bulgar Avrupa Topluluğu Çalışmaları Derneği (Bulgaristan) ve Avrupa Politikası Europeum Enstitüsü (Çek Cumhuriyeti) ile ortak olarak ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, Rize Valiliği ile işbirliği içinde 'Avrupadan Mesajınız Var' projesi uygulamaya başladı.

Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde uygulanacak projenin hedefi; Avrupa Birliği hakkında daha iyi bilginin ve anlayışın oluşmasını sağlamak. Avrupa Birliği'nin üzerine inşa edildiği değerler, işleyişi ve politikaları dahil olmak üzere, Türkiye'de ve özellikle AB faaliyetleri ile daha az ilgili bir bölge olan Karadeniz Bölgesi'nde Avrupa Birliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesi amaçlanıyor.

24 Ocak tarihinde Rize Dedeman Otel'de yapılacak toplantıya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcisi ve proje ortağı ülkeler Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçileri katılacak

ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 11:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?