19
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Bahçeli Bayburt'ta konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardımların kaynağının millet olduğunu söyledi.

 
Partisi tarafından Erzincan'da düzenlenen mitingden sonra karayoluyla Bayburt'a gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, vatandaşların 29 Mart'ta sandığa gitmeleri konusunda uyardı. "Ülke senin, Karar Senin" diyerek vatandaşların oy kullanmalarını isteyen Bahçeli, seçimlerin sağlıklı geçmesi için herkesin görevini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla yapılan yardımlara değinen Bahçeli, şunları söyledi:
"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla fon oluşturulmuş. Bunu kim yapmışsa Allah razı olsun. Bu çok geliştirilmesi gereken bir kaynak ve fon olmalıdır. Ancak bunu kullanırken adil, dürüst olmak lazımdır. Bu fon aracılığıyla valiler, kaymakamlar ve diğer yetkililer de kimsesizlere ulaşabilmenin onlara devlet elinin uzatılması gerekliliğini ortaya koymuştur. Son dönemlerde bunlar siyasetin istismar alanına çekilmiştir. İktidar partisinin yöneticileri, il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkanı başbakan dağıtıyor gibi algılanıyor. Bunun kaynağı milletimizdir. Bunun kaynağı gelir sahibi olan insanlardan toplanan paralardır. Bunlar sizin paranızdır, sizin için kullanılması gereken paralardır. Kimse size sadaka dağıtmıyor, kimse size hakkınız olmayan bir şeyi kendi veriyor gibi göstermeye kalkmamalı."


Konuşmasında hükümeti gerilim yapmakla suçlayan Bahçeli, Başbakan'ın devletin tüm imkanlarını kullanarak 60 miting yaptığını ve bununla da övündüğünü söyledi.

ALACAKARANLIK AYDINLANMALI
Konuşmasında daha önceki mitinglerde yaptığı gibi Başbakan Erdoğan'a 59. hükümeti kurana kadar geçen dönemle ilgili çağrılarını yenileyen Bahçeli, "Sayın Abdullah Gül'ün 58. hükümeti kurduğu 18 Kasım 2002 tarihi ile, sayın Erdoğan'ın 59. hükümeti kurduğu 14 Mart 2003 tarihi arasında kalan 116 günde yaşananlar insanımıza gerçek bir şekilde anlatılmalı. Bu geçen 116 günde kimlerle görüştün, gel bunları bu millete anlat. Sayın Başbakan diyor ki, 'Bahçeli bunları açıklamazsa namerttir'. Sen gel bu
alacakaranlıkta kalan bölümü millete anlat, millet öğrensin ben de namert olayım" ifadelerini kullandı.

TV'LERDE ERDOĞAN DİZİSİ OYNUYOR
Başbakan Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren Bahçeli, televizyonlarda son günlerde adeta Recep Tayyip Erdoğan dizisinin oynadığını söyledi. Mitinglerde, şiir okuyan, şarkı söyleyen ve fıkra anlatan Başbakan'ın işsiz kalmayacağını ifade eden Bahçeli, "Sayın Başbakan şiir okuyor, şarkı söylüyor, son günlerde de Nasrettin Hoca fıkraları ile milleti aldatıyor. Şarkı, şiir okumasını biliyorsun, fıkra anlatmasını biliyorsun sen bu ülkede aç kalmazsın. Bu televizyonların birinde program yapabilirsin. Sayın
Başbakan, konuşmalarında üsluba dikkat et, saldırmaktan vazgeç, kendine düzen ver. Seçimde bir ders almanın senin için hayırlı olmasını düşün ona göre hareket et" dedi.
Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın'ı tanıtarak, partili ve vatandaşlardan destek istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?