3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

Bakan Akdağ, Bayburt'ta

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK’lıların ilaçlarını serbest eczanelerden önümüzdeki yıl alabileceklerini belirterek, "Bu çalışmayı bu yıl içerisinde inşallah bitirmeyi hedeflemiş durumdayız" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ bölge gezisinde Erzincan’ın ardından Bayburt’a geçti. Bakan Akdağ, Bayburt’ta Vali Musa Küçükkurt, Belediye Başkanı Bekir Çetin ve AK Parti İl Başkanı Servet Duman tarafından karşılandı. Daha sonra valilik binasına geçen Bakan Akdağ, Vali Küçükkurt ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Özel İdare binasında vali, belediye başkanları, kaymakamlar ve ildeki sağlık kuruluşlarının yetkililerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı bitiminde bilgi veren Bakan Akdağ, bir gazetecinin SSK’lı hastaların serbest eczanelerden yararlanmasıyla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu yönündeki sorusunu, "Bu çalışmayı bu yıl içerisinde inşallah bitirmeyi hedeflemiş durumdayız. Ben bunun biteceğine de inanıyorum. Sektörde bir çok görüşmeler yapıldı. Önce görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başladı. Çünkü sadece SSK’yı ilgilendiren bir durum gibi düşünülmüştü. Ama sonra bütün geri ödeme kurumları ile ortak bir çalışma başlatıldı. Onlar bize, yani kamu geri ödeme kurumlarına belli iskontolar sağlayacaklar. Böylece serbest eczaneye geçmiş olacağız. Bu işte sektöründe fedakarlığı gerekiyor. Büyük ölçüde belli bir noktada buluştuk" şeklinde cevapladı. Bakan Akdağ, uygulamanın bu ay içerisinde başlayıp başlamayacağı sorusuna ise "Bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz" diye konuştu.

Bakan Akdağ, daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ardından AK Parti Bayburt İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Bakan Akdağ, ülkenin gidişatının iyi olduğunu ve sağlık alanında da bir çok düzenleme yaptıklarını ifade ederek, "Bir şeyin tahrip olması daha kolay, yapılması daha zordur. İki senede geldiğimiz nokta hamdolsun milletin itimadına mazhar olduk. Artık AK Parti’nin Sağlık Bakanlığı’nda tavassut bulanlar, bakana ulaşanlar, milletvekili bulanlar memleketin batı şehirlerine gidemiyorlar. Şimdi bir intizam dahilinde herkes gelecek, Bayburt’ta çalışacak ama Bayburt’tan öncede Şırnak’ta çalışacak, Hakkari’de çalışacak. Çünkü orada daha çok ihtiyaç var. Nerede ihtiyaç varsa, orada çalışacak. Bir tavassutla, torpille başka bir şey yapma şansları yok" dedi.
Bakan Akdağ daha sonra karayoluyla Gümüşhane’ye hareket etti.

BAYBURT (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 17:22:03
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 21:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?