2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bakan Çelik Bayburt’ta

BAKAN ÇELİK, BAYBURT’TA…

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bayburt’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Bayburt’a gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik ilk olarak Bayburt Valiliği’ni ziyaret ederek Valisi Kerem Al ile bir süre sohbet etti. Bayburt’ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Çelik’e, Bayburt Valisi Kerem Al ziyaretin anısına plaket takdim etti.

AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek Bayburt Belediyesi’ne geçen Bakan Çelik Bayburt ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik 12 Eylül’de yapılacak referandumla ilgili olarak Bayburt’a geldiğini ifade ederek, “İktidar Partisi olarak bütün uzlaşma gayretlerimize rağmen TBMM’de anayasa değişikliğiyle ilgili uzlaşma sağlanamadı. AK Parti olarak elde ettiğimiz netice referandum oldu. Referandum için bütün siyasi partilerde olduğu gibi hükümet olarak Anadolu’nun dört bir tarafında vatandaşlarımızla yaşanan bu süreci değerlendirme ve böylece anayasa değişikliği kabulü ile ilgili vatandaşlarımızla görüşlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de AK Parti sayesinde koalisyon hükümetlerine nokta koyulduğunu ifade eden Çelik, “Ne acıdır ki, tüm partilerin anayasa mutlaka değişmelidir demelerine rağmen bu değişikliği getiren Ak Parti’ye karşı çıktıklarını görüyoruz. Koalisyon dönemini bitirdik ama bir muhalefet koalisyonuyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anayasa değişikliğine muhalefet eden ve koalisyon kuranların çok enteresan görüntüler ortaya çıkardıklarını müşahade ediyoruz. BDP, MHP, CHP ve diğer unsurlarıyla anayasa değişikliğine ne acıdır ki karşı çıkılmaktadır. Bu aslında 12 Eylül’den sonra siyasette de önemli hareketlenmelerin meydana geleceğinin göstergesidir. Çok ciddi siyasiler tavsiye olacaktır. Millet AK Parti’ye 340 milletvekilini 2007’de verirken bu kronik sorunların çözümü için verdi. Değişikliğin yapılması konusunda verilen bu yetkiyi kullanamayın demek gibi bir yaklaşımı millete nasıl izah edecekler bilemiyorum. Nitekim yaptıkları toplantılar ortada. Bir tarafta 50 bin kişilik Başbakan’ın mitingleri var, diğer tarafta toplamayla 1000-2000 kişiye konuşan sözde genel başkanlar var. Liderlik yıllarca bir mücadelenin neticesinde ancak elde edilebilecek olan önemli bir kariyerdir. Genel başkanını kaybedenler sabahleyin kalkıp lider olacağım derlerse partilerine ve Türk siyasetine ağır faturalar ödetirler. Son dönemlerde özellikle ana muhalafet partisi genel başkanının sayın başbakanımıza yönelik değerlendirmeleri var. Bunun başbakan düzeyinde cevaplandırılmasını asla uygun bulmuyoruz. Çünkü bir tarafta Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın sorunlarını omuzlamış olan bir lider var, diğer tarafta dün parti içinde gelişen olaylardan dolayı partinin başına gelmiş siyasi parti başkanı var. Liderlik için kürsüde nasıl durulur, nasıl konuşulur bir vizyon dersi alması lazım. Ve kürsü adabı ilgili çok ders alması gerekiyor. Lider görüntüsü verebilmesi için bu dersleri mutlaka alması gerekiyor. Yani otobüste ben izliyorum. Sanki otobüsten inecek ama iniş merdivenini bulamayan bir tip olarak görünüyor. Ve böyle siyaset yapılamayacağını 12 Eylül’deki referandumda net bir şekilde görecek. Benim kendilerine tavsiyem Deniz Baykal’a danışırlarsa hiç olmazsa bu şekildeki yanlışları yapmazlar. Çünkü sayın Baykal nerede nasıl konuşulur ve durulur iyi bilir. Başbakanla uğraşmak yerine kendi bu kronik sorunlarını çözmeleri lazım. Anayasa değişikli geç kalınmış bir değişikliktir. Bu değişiklik özgürlük getiriyor bu değişiklik Türkiye’nin önümüzdeki sürecini aydınlatmaya yönelik bir değişikliktir. Tümden sorunları çözen bir değişiklik değil. Keşke o imkanı hep birlikte yakalamış olsaydık. Ama bu kısmi değişikli bile geleceğin Türkiye’si açısından son derece önemlidir. Ben net ifade ediyorum. Geldiğim, gördüğüm manzara şu, vatandaşın gündeminde Anayasa değişikliğiyle ilgili “hayır” kelimesi bulunmuyor. Sadece Bayburt değil Türkiye genelinde yüzde 60’ların üzerinde bir “evet”le kabul edileceğinden hiçbir kuşkumuz yok. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. “

Basın mensuplarının Yaş kararları ve BDP’nin referandumu boykotuyla ilgili soruları da cevaplayan Faruk Çelik, YAŞ kararlarıyla ilgili hükümetin yetkileri ve komuta kademelerinin yetkilerinin belli olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin bir iktidarı ve bir ordusu var. Ve Türkiye’nin diğer kurumları var. Bunların yasal olarak sınırları bellidir. Ordu ülkenin güvenliğini sağlamakla yetkilidir. Ve bu konuda ordunun sesini sık sık duymak istiyoruz ama diğer konularda duymak istemiyoruz. Çünkü diğer konular kurumların görevidir. İktidarın görevidir” dedi.

Barış Demokrasi Partisi’nin referandumu boykot ettiğini ifade eden Bakan Çelik, bu durumun diğer “hayır” diyen partilerle aynı doğrultuda olduğunu ifade etti. BDP’nin bölge insanına baskı uyguladığını da sözlerine ekleyen Çelik, bölge halkının bu oyuna gelmeyeceğini ve duyarlılığını ortaya koyarak sandığa gideceğini söyledi.

Belediye Başkanlığı Şeref Defteri’ne ziyaretle ilgili duygularını yazan Bakan Çelik’e Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat plaket takdim etti.

Bakan Çelik’e ziyaretleri boyunca Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ve Ak Parti teşkilat mensupları eşlik etti.

BAKAN ÇELİK, BAYBURT’TA…
BAKAN ÇELİK, BAYBURT’TA…
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2010 Pazartesi 16:01:02
Güncelleme :9 Ağustos 2010 Pazartesi 17:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?