2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bayburt bayrama hazır

BAYBURT’TA KURBAN TEDBİRLERİ

Bayburt İl genelinde yapılacak olan kurban kesimleri sıkı bir denetim altında gerçekleştirilecek.

Bayburt Belediyesi ve Kurban Hizmetleri komisyonunca alınan tedbirler ile Kurbanlık hayvanların satışlarının sadece hayvan pazarında yapılması, umama açık cadde sokak ve parklarda kurban kesilmesine müsaade edilmemesi, toplu kesim yerlerinde veteriner hekimler tarafından kesim süresince kesimleri kontrol edilmesi, toplu kesim yerlerindeki ve vatandaşların kendi bahçe ve özel arazisinde kesim yapmaları halinde Belediye Alo 185 numaralı telefonu arayarak atıkların alınması gibi hizmetler Bayram süresince yerine getirileceği bildirildi.

Bayram süresince teknik ve hijyenik koşulların kontrolü ve olabilecek yaralanmalara karşı önlem almak amacıyla 112 Acil yardım ve kurtarma araçları hazır bulundurulacak.

İl genelinde toplu kurban kesim noktaları belirlenmiş olup, komisyonca belirlenen esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacağı belirtilerek, “Kesim günleri boyunca Emniyet ve Belediye görevlileri tarafından denetimler aralıksız sürdürülecektir. Kurban Hizmetleri Komisyonunca kesim ücreti Küçükbaş hayvan için 60.00 TL, Büyükbaş hayvan kesimi içinde(derisinin yüzülmesi ve parçalara ayrılması fiyata dahil) 120.00 TL olarak belirlenmiştir. Belediye olarak bayram süresince temizlik işleri, zabıta ve itfaiye başta olmak üzere gerekli bütün birimler meydana gelebilecek arıza ve aksaklıklara en kısa sürede çözüm bulabilmek ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çalışmalarına bayram sürecince de devam edecektir” denildi.

Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada Küçük ve büyükbaş hayvanlarda veteriner sağlık raporu ile menşe şahadetnamesi mutlaka aranmalı. Büyükbaşlarda bunlara ilave olarak küpe ve pasaport görülmeli. Çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, tüyleri karışık ve mat olan, bakışları ve dış görünüşü cansız olan, ishali ve burun akıntısı olan, çevreye karşı, aşırı tepkili veya duyarsız olan hayvanların alınmaması gerektiği bildirildi.

Açıklamada toplu kurban kesim yerleri ise şöyle belirlendi; Özel Şahsa ait Et Kombinası, Şingah Mahallesi Doğan Sokak’taki boş arazi, Kale arkasındaki Kur’an Kursu binasının ön tarafındaki Belediye ye ait boş arsa, Kayışkıran Mevkiinde Hakan Keserlere ait olan Hayvan Çiftliği, İspir Yolu üzerindeki Köroğlu Çiftliği, Belediye Mezbahanesi ve Hayvan Pazarı.

BAYBURT’TA KURBAN TEDBİRLERİ
BAYBURT’TA KURBAN TEDBİRLERİ
BAYBURT’TA KURBAN TEDBİRLERİ
BAYBURT’TA KURBAN TEDBİRLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 09:45:05
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 18:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?