30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bayburt böyle bayramlaştı

Bayburt'ta Kurban Bayramı dolayısıyla Şingah Mahalle Odasında bayramlaşma töreni düzenlendi.

Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayan Kurban Bayramı programı kutlamalarına geleneksel olarak devam ettirilen Şingah Mahalle Odası’nda devam edildi.

Bayramlaşma törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Ak Parti milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney, Fetani Battal, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, Daire amirleri siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Vali Kerem Al, "Bayramlar, insanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Bayramlar, millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir” dedi.

Belediye Başkanı Bekir Çetin ise "Bayramlar iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz olmanın yanı sıra, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği günlerdir" diye konuştu.

Şingah Mahalle Odasındaki bayramlaşmanın ardından Bayburt kapalı cezaevine geçen heyet burada mahkumlarla bayramlaşarak bir süre sohbet etti. Cezaevi ziyareti ardından Bayburt Devlet Hastanesine geçen Vali Kerem Al ve beraberindekiler hastanede yatan hastaların bayramını kutladı. Protokol daha sonra Jandarma Alay Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bayramlaşma Şehit ve Gazi ailelerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 17:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep alkan IP: 88.234.208.xxx Tarih : 27.12.2008 01:23:32

Sevgili başkanın Şehit ve Gazi Ailelerini hatırladığına çok sevindik.ilkti son mu acaba