4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Bayburt Fransız'a tanıtılacak

Fransa’nın orkans kentinde faaliyet veren UDEC (Union den Entrepreneurs du centre) iş adamları derneği Başkanı Yusuf Ediz, Rumi kültür merkezi (rumi centre culturel) başkanı Halil İpek ve zaman Fransa yazarı Fatih Kılıç Bayburt’a faaliyet Gösteren Bayburt Girişimci iş adamları derneği (Baygiad) Başkanı Habip Berber ve yönetim kurulu üyeleri Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Sanayi ticaret odası başkanı İbrahim Yumak’ı makamında ziyaret ederek Fransa’nın orkans kentinde düzenlenecek Gümüşhane-Bayburt gecesine davet etti.

Udec Başkanı Yusuf Ediz “Geliş amacımız Bayburt’a ticari olanakları görmek, Türkiye’nin bütün dünyanın dikkatini çeken bu kadar hızlı büyümesinin ekonomik gelişini, Bayburt ve Gümüşhane yapıl bilecek yatırılmaları görüşerek bilgi almak dedi.

Sponsoru olduğumuz Fransa’da düzenlenecek Gümüşhane-Bayburt gecesine davet etmek için buradayız. Amacımız böyle bir organizasyon ile Fransa’ya Türk hoşgörüsünü, kültürünü, el sanatlarını ve zenginliklerin sergileyerek oradaki Türklerin yalnız olmadığını, Fransa ve Fransa’da yaşayan diğer milletlere örnek teşkil etmek. Fransa’da böyle bir misk organizasyon ilk defa olacak, hedefimiz ikili ilişkiler ile yirmi bin Fransız’a Gümüşhane- Bayburt’u tanıtmak “ dedi.

Rumi Derneği Başkanı Halil İpek ise “Fransızlar Mevlana’nın mistik yapısını çok seviyor amacımız türk kültürünü, Anadolu medeniyetini tanıtmak. Derneğimiz yeni kurulması böyle büyük bir projeye imza atacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. İki yüzeli bin Türkün yaşadığı Paris’e yakın olması Anadolu medeniyetinin öbür medeniyetler ile kaynaşması olacak” diye konuştu.

Bayburt Valisi Hasan İpek “Sizlerin yaptığı lobi çalışması ülkemiz için önem teşkil etmekte. Sizlerin yanında bulunarak orda yalnız olmadığınızı göstermek istiyoruz” dedi. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat da “Avrupa’nın değişik ülkelerinde Türk asılı senatörler milletvekilleri bulunmaktadır Fransa’da maalesef Kimsemiz yok bizim hükümetimiz döneminde başka ülkelerdeki Türk asılı vatandaşlara sahip çıktı. Fransa’da sayı olarak Bayburtlular çoğunlukta biz onları yalnız bırakmayarak sahipsiz olmadıklarını dede korkut, Selçuklu, Osmanlı torunlarına yalnızlık bırakmayacağız.”dedi

Dernek yöneticilerine Belediye Başkanı Polat tarafından Bayburt’ta özgü ehramdan yapılan kravat hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 15:04:49
Güncelleme :5 Mart 2012 Pazartesi 19:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?