2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bayburt Gençlik Konseyi toplandı

BAYBURT GENÇLİK KONSEYİ TOPLANDI

Bayburt Gençlik Konseyi toplandı. Belediye Meclis Salonu’nda, Gençlik Meclisi Başkanı Vahit Atıcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye ve Kent Konseyi Başkanı H.Ali Polat, Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Yunus Özyıldırım da katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı H.Ali Polat, “Kent Konseyi , ortak akılla o şehrin bütün birimlerinin, STK’larının halk temsilcilerinin kısacası yönetenlerle yöneticilerin ortaklaşa ortak akılla hareket ederek yani yönetişim üslubuyla en doğru kararları alma grubudur. Kent konseyi içerisinde kadın ve gençlik konseylerinin oluşması gerekiyor. Bizler biliyoruz ki artık kadınlarımız evde oturmak istemiyor çalışmak ve üretmek istiyor, Gençlerimizin de yönetime katılması bizleri sevindirecektir. Bu gün burada sizlerle olmakta beni oldukça mutlu etti. Kısacası kalkınma yerelde başlar bizler burada ortak akıl hareketiyle hep birlikte bu şehre yapılması gerekenleri konuşmalıyız” dedi.

Bayburt ili içme suyu isale hattı yapımı ve rehabilitasyonuna başlandığını ve 5-6 ay içerisinde bitirileceğini anlatan Başkan Polat, “Yapımına başlanan isale hattı yaklaşık 22 kilometre uzunluğunda ve 3 ana depoyu kapsayacaktır. Yeni yapılacak isale hattının güzergahı tamamen değiştirilerek mevcut karayolu kenarı ile şehre getirilecek. Bu gün itibariyle isale hattı projesi tamamlanma aşamasına gelmiştir Şu anda şehrimize 200 lt/sn su vermekteyiz Ancak kullanılan su 80 lt/sn dir. Kaçak çok fazla biz bunun önüne geçmek adına ikinci projemizi de hazırladık bu proje Belediyemizin talebi üzerine İller Bankası Genel Müdürlüğü Bayburt İli İçme suyu şebeke projesi çalışması başlatmıştır. Bu projenin 2010 yılı içerisinde tamamlanarak işe başlanması hedeflenmektedir. Üçüncü projemiz ise kanalizasyon alt yapısı yenileme projesidir. Bayburt 1. etap kanalizasyon altyapısı yenileme çalışmaları kapsamında Bayburt Belediyesinin 2007 yılın da yaptırdığı kanalizasyon projesinin hayata geçirilmesi için İller Bankası Genel Müdürlüğünden kredi talep etmiştir bu gün itibariyle kredi talebi incelenmektedir. Kredi talebinin onaylanması durumunda 2010 yılı içerisinde 1. etap kanalizasyon yenileme çalışmaları hayata geçirilecektir. Atık su arıtma ile ilgili proje çalışmalarımız devam etmektedir. Bayburt’umuzun sorunlarını biliyoruz bu sorunları çözmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gençlik Konseyi üyelerinin görüşlerini tek tek dinleyen Belediye Başkanı H.Ali Polat, gerekli notları aldığını ve mutlaka değerlendirileceğini söyledi.

Toplantının sonunda Gençlik Meclisi yürütme kurulu oluşturuldu ve her ayın son Salı günü toplantı yapmak üzere karar alındı.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Samet Aktürk, Muhammed Saka, Eyüp Aktan, Gökhan Handekli, Furkan Saka, Aşkın Kahraman, Burhan Türkoğlu, M.Recep Orun, Adem Aytemur, Oğuz Altun ve Aykut Kırıcı.

BAYBURT GENÇLİK KONSEYİ TOPLANDI
BAYBURT GENÇLİK KONSEYİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 12:29:05
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 22:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?