30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bayburt Üniversitesi kampüs arıyor

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversite için kampus arayışında olduklarını söyledi.

Bayburt’ta görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda buluşan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi’yle ilgili çalışmaları anlattı.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve ilde görev yapan basın mensuplarının ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi için birkaç tane inşaatın yapıldığını ancak bunların bitirilmediğini söyledi.


Binaların zamanında bitirilmemesi yönündeki yüklenici firmaların üzerlerine düşen vazifeleri zamanında yerine getirmediklerinden yakınan Prof.Dr. Mollamahmutoğlu, "Şimdiye kadar bitirilmesi gereken binalar henüz bitmedi. Maalesef bu binalar 2009 -2010 yılı eğitimine ancak yetişebilir. Bugüne kadar yapılmış çalışmalar var. Burada çeşitli mekanlar oluşturulmuş, bunları biz kullanalım. Bunlardan yararlanabildiğimiz kadar yararlanalım sonra da hem şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısını geliştirecek hem de şehrin hacimsel yapısını büyütecek şekilde yeni bir kampus alanı belirleyip o alanda projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Şimdi ilk aşamada bize sunulan kompakt bir kampus alanını işlevsel hale nasıl getirebiliriz bunun çalışmasını yaptık.

Bu kapsamda tanıdığım aynı zamanda sınıf arkadaşım Bayburtlu Mehmet Aslan kendisi şu anda müteahhitlik yapmakta kendisinden bize 3-5 yıl yetecek kısmi bir kampus alanı için yardım istedim. O da her türlü üzerine düzen görevi yerine getireceğini ve proje masraflarını karşılayacağını söyledi. Bize mevcut binalarda kaç öğrenciye cevap verebilecek kapasiteyi belirleyecekler ona göre yeniden bir yapılandırma söz konusu olacak."dedi.


LOGO İÇİN YARIŞMA
Rektör Prof.Dr. Mollamahmutoğlu, ayrıca Bayburt Üniversitesine ait kullanılacak Logo çalışması ile ilgili olarak çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve Bayburt İli dahilinde bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Yarışmaya müracaatların 7 Ocak 2009 tarihinde sona ereceğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, logoyu bu yarışma sonunda belirleyeceklerini belirterek, yarışmada birinci olacak esere 3 bin, ikinci esere 2 ve üçüncü esere de bin YTL ödül vereceklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?