2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bayburt Üniversitesi kan veriyor

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NDE KAN BAĞIŞI

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde başlatılan kampanyada Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, öğretim üyeleri, idari ve akademik kadro ve öğrenciler kan bağışında bulundu.

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi bölümü 3. sınıf öğrencilerinin “Topluma Hizmet Uygulamaları” kapsamında başlattığı kan bağışı kampanyası iki gün sürecek.

İlk günden yoğun talep olan kan bağışında Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, ilk kan veren oldu. Rektör Mollahmutoğlu, ilk önce kendisine verilen forumu doldurarak tansiyonunu ölçtürdü. Kan vermesine hiçbir engeli bulunmayan Rektör Mollamahmutoğlu, kan verirken, kan vermemenin toplumsal bir görev olduğunu belirterek, “Nasıl ki mal varlığında zekât varsa, insan sağlığı için de zekat vermeli, işte böyle kan bağışı kampanyalarında kan vererek toplumun yararına fedakarlıkta bulunmalıdır” dedi.

Kızılay Erzurum şubesi tarafından gerçekleştirilen kan alımında 113 ünite kan bağışı gerçekleşirken, kan bağışına yarın da devam edileceği öğrenildi.

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NDE KAN BAĞIŞI
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NDE KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:05:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?