30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bayburtlular Ankara'da bir araya geldi

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Ankara'da yaşayan Bayburtlular bir araya geldi.

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Bayburt Miletvekili Ülkü Güney, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özdemir Yakut ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

Bir konuşma yapan Bakan Çiçek, kendisinin Yozgatlı olduğunu ancak Bayburtlular'ın hemşehrisi olduğuna dikkat çekerek, "Sizin mahalenizde evimizi arıyoruz. Ben Yozgatlı'yım, sizler Türk miletinin özüsünüz. Türk miletinin hangi özelikleri varsa sizde o var. Kültürümüzün en ince nükteleri sizin oradan çıkar" diye konuştu. Çiçek, daha sonra Bayburtlular'a ait bir fıkra anlatarak herkesi güldürdü.

AK Parti Bayburt Milletvekili Güney ise, Bayburtlular'ın her zaman güçlü ve devletine sadık olduklarını, Bayburtlular'ın çocuklarını kına yakarak askere gönderdiğini söyledi.

Daha sonra Bayburt yöresine ait halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Programda Bayburt'un tarihini anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 10:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?