1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Bayburtlular 'senfoni'ye kilitlendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sanatçı Ercan Saatçi'nin teklifine olumlu cevap vermesinin ardından Bayburt'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın vereceği konser beklenmeye başlandı.

İlçe olduğu dönemde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın verdiği konser sonrasında espri ve fıkralara konu olan Bayburt'ta sanatçı Ercan Saatçi'nin teklifi ile yeniden senfoni orkestrası konseri verilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nce Ercan Saatç'nin arandığı ve Cumhurbaşkanı Gül'ün konseri takvimine aldığı öğrenildi.

Konseri izleyeceklerini ifade eden Bayburtlular ise, senfoni orkestrasını da çağdaş dünyanın bir gerçeği olarak tanımladı.Bayburt'ta eczacılık yapan Zeki Kutur, Bayburt'un ilçe olduğu dönemde espri ve fıkralara konu olan olayı şöyle anlattı: "Kaymakam, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konserine herkesi davet etmiş, davetiyeler göndermiş. Bayburtlular, devletin her emrine uydukları ve saygı duydukları için bu konsere gitmişler, hassasiyetle incelemişler. Hoşlanmasalar bile konseri alkışlamışlar. Tabi konser sonrasında kendi aralarında da 'Bayburt, Bayburt olalı böyle bir zulüm görmedi' şeklinde bir değerlendirmede bulunmuşlar."

Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü senfoni orkestrasının konseriyle beraber ağırlamaktan mutlu olacaklarını söyledi. Başkan Çetin, Bayburt'a atfedilen 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' şeklindeki fıkrayı 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi' şeklinde değiştirdiklerini vurguladı. Bayburt Valisi Musa Küçükkurt da, senfoni orkestrasının konseri ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bayburt'a gelecek olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Öte yandan, Ercan Saatçi tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teklif edilen konser için Bayburt Valiliği'nin de resmi müracaatta bulunduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 15:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?