2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bayburt'ta kurtuluş coşkusu

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89 yıldönümü törenle kutlandı. 

Törenler Hükümet meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı . Daha sonra Bayburt Valisi Musa Küçükkurt makamında tebrikleri kabul etti.Belediye Başkanı Bekir Çetin ve il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Bayram Uğur'u makamında ziyaret ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şehir halkı adına şükranlarını ilettiler. Cumhuriyet Caddesi'ndeki törenlere Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Garnizon Komutanı Topçu.Kıdemli Albay Bayram Uğur, AK Parti Milletvekili Fettani Battal, Bağımsız Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Temsili Muhaceret grubunun geçişini takiben , Ermeni komitacılarının Bayburt'ta yaptığı işkence ve zulümler temsili olarak canlandırıldı. Milis kuvvetlerinin topluca taarruzu ve Bayburt'un Ermenilerden kurtuluşu ve Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi ile devam eden törende Milis Kuvvet Komutanı şehrin altın anahtarını Belediye Başkanı Bekir Çetin'e teslim etti. Belediye Başkanı Çetin de Milis Kuvvetler Komutanı'na günün kahramanını temsilen gümüş kemer taktı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Bekir Çetin "Bayburt'umuzun tarihine baktığımızda önemli bir çok savaşlara ve işgallere uğramış olduğunu görmekteyiz.1916 yılında Ruslarla yaptığımız en kanlı savaşlardan biriside Kop savunmasıdır.Tarihte Kop Müdafaası olarak geçen bu savunmada, kahraman mehmetçiklerimiz bir destan yazmışlardır. Büyük asker Mareşal Fevzi Çakmak Paşa Bayburt Kop Müdafaasını "muvaffak olunmuş ikinci bir Plevne dir" diyerek ifade etmiştir. 1916-1918 yılları arasında Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi altında olan Bayburt, 89 yıl önce 21 Şubat 1918'de işgalden kurtarılmıştır. 

Bizlerde bu duygu ve düşünceler içerisinde vatan topraklarını kutsal hale getiren şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, onları rahmetle anarak ruhları şad olsun diyoruz. Toplum ve birey olarak üzerimize bir çok görevler düşmektedir.Her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu cennet vatanı kalkındırmak ve kişi başına düşen milli üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmalıyız.Herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır. Bizler bu ruh ve bilinç içerisinde olduğumuz sürece aziz milletimizin önünde kimse duramaz. Uluslararası platformlarda ekonomik ve siyasi açıdan çok güçlü olur ve tarihi misyonumuza uygun bir yer edinme yolunda hızla ilerleriz. Bizler, hepimiz, bunu anlayanlar ve bu yolda çalışanlar biliyoruz ve inanıyoruz ki ; 21 yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır."dedi. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına Topçu Teğmen Murathan Usta'nın konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu. Kutlama tören geçişi ile sona erdi. 

Kutlamalar kapsamında Genç Osman Şehir Stadyumu'nda Bayburt Atlı Cirit Kulübü ile Erzincan Atlı Spor Kulübü arasında oynanan cirit gösteri müsabakası yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 10:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?