1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Bayburt'ta sayım çalışmaları

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışması kapsamında Vali Musa Küçükkurt da sayıldı. 

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt da Zahit Mahallesi İnci Sokak’taki Vali Konağı’nda Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Necdet Çalış ve Türkiye İstatistik Kurumu Bayburt İl Sorumlusu Ahmet Kılıç’ın da katıldığı sayıma dahil oldu. Bayburt Valisi Musa Küçükkurt "Adrese dayalı nüfus tespit çalışması, ülkedeki ikametgahların sağlıklı belirlenmesinde ve ikamet kargaşalarının önlenmesi açısından çok güzel ve faydalı bir çalışmadır. Bu işlemler başlamadan ülke genelinde olduğu bibi Bayburt ilinde de İl Koordinasyon Kurulu tarafından sokak ve cadde isimlerinin oluşturulup sisteme girilmesiyle start aldı. 

Bunun akabinde Türkiye İstatistik Kurumunun anketörleri tarafından alan çalışmasına geçildi. Anketörlerin alanlara inilmesiyle hanelerde yaşayan vatandaşlarımızla birebir görüşülerek ilin ve bölgenin nüfus bilgileri kayıt altına alınmıştır. Bayburt genelinde çalışmalar büyük oranda bitmiştir. Köylerimizin verileri tamamlanmış ve bu köylerin verilerinin oluşmasından sonra da il merkezi ve beldelerin nüfus tespit çalışmasına geçilmiştir ki bu çalışmalarımız da 15 Mart itibariye bitirmiş olacağız. En son ki aşamada iki ay yani Haziran ayına kadar askı süreci olacaktır. Bu sürede tamamlandıktan sonra ise Türkiye İstatistik Kurunu Haziran içinde ülke nüfusu verilerini kamuoyuna duyuracaktır. “ dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Necdet Çalış ise “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında öncelikle Türkiye deki tüm adresler standart hale getirilmiş, adres karmaşasına son verilmiştir. Belediye ve il Özel İdareleri sorumluluk alanlarındaki tüm adresleri adres ve numaralama yönetmenliği uyarınca numara verilmiş ve bu adresleri TÜİK tarafından geliştirilmiş olan Ulusal Adres Veritabanına aktarmaya devem etmektedir. “ diye konuştu. 

Sayımda Vali Musa Küçükkurt, anketörlerin sorularını cevapladı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 10:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?