30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bayburt'tan cevap

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa ve Diyarbakır Şubeleri'nce öğrenci andıyla ilgili yapılan basın açıklamasına, Türkiye Kamu-Sen Bayburt Şubesi'nden cevap geldi.


Eğitim Bir-Sen'in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki şubeleri ziyaretinde okutulmakta olan 'Öğrenci Andı'na yönelik açıklamalarının kabul edilemez bir talihsizlik olduğunu vurgulayan Türkiye Kamu Sen Bayburt Şube Başkanı İsmet Kaldırım, "Sendikanın talepleri arasında Öğrenci Andı'nın sulandırılması isteği de bulunmakta.

Etnik varlıkların varlığı, şeklinde sözde masumane bir gerekçe talep edilmekte. Öğrenci andında dile getirilen hususların bir tanesi bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sadakatle bağlı olan Anayasamızda ifadesi bulunan milli kimlik vurgusundan rahatsızlık duymayan hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rahatsız etmeyecektir.

Dolayısıyla rahatsızlık duyanların niyetlerinin ve amaçlarının sorgulanması gerekmektedir. Bu sendikanın milli hassasiyet sahibi üyelerinin bu duruma tepkilerinin nasıl olacağını merak ediyor, takdirini eğitim çalışanlarına bırakıyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes bu coğrafyanın içinde hakları yaşadığı bir kara parçasından öte Türk kimliği üzerine kurulmuş ulusal bir devletin toprakları olduğunu bilmelidir. Tarih boyunca da bu böyle olmuştur. Ve de böyle olmaya devam edecektir. Kimsenin aksi bir durum olması noktasında beklentisi veya kuşkusu olmasın. Özellikle çalışan memurların sosyal, ekonomik ve benzeri gibi haklarını savunmak için kurulduğunu iddia eden bir sendikanın eğitim kolu olan Eğitim Bir-Sen'nin bilinçsiz ve eğitimsiz bir şekilde ülkenin hassas noktalarını kurcalamakta ne gibi bir amacının olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Milli hassasiyet noktalarında sorumluluk taşımayan hatta milli birlik ve beraberliğimizi bozmak istercesine açıklama yapan bu sendikanın yetkililerini bilinçlendirmek için kendilerine Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünden "Millet " tanımını okumalarını tavsiye ederiz. Sözkonusu sendikanın gerçek amaçlarının ne olduğunu andımızın kaldırılmasında neden bu kadar ısrarcı olduklarını, "Türk" kelimesinden neden bu kadar rahatsız olduklarını açık bir şekilde kamuoyuna bildirmelerini bekliyoruz. Bu insanlara "Türkiyeli Olma" söylemlerinin bir zamanlar bölücü terör örgütü kongrelerinde dile getirilen söylemler olduğunu hatırlatır, tarih önünde nasıl yargılanacaklarını yüce milletimizin takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fikret ÖZBEY IP: 78.165.223.xxx Tarih : 20.04.2008 16:02:43

17 Nisan 2008 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilciliğinin düzenlediği Basın Bildirisini okudum.Bu Basın Bildirisinde yer alan ithamların mesnetsiz, sadece gündem değiştirmeye yönelik olduğunu ifade etmek isterim.Çünkü sözü edilen Bölge toplantısı dört ay önce yapılmış olup,bölge problemleri gündeme getirilirken ülke hassasiyetlerine de vurgu yapılmıştır.Bu bildiriyi düzenleyen arkadaşların cehaletleri basiretlerini kapatmış olacak ki olayla ilgili açıklama istiyor ve tavsiyede bulunuyorlar.Türk DİL Kurumu'nun sözlüğünden "Millet" tanımını okumuş olsaydılar kendi ifadeleri ile çelişkiye düşmezlerdi.Çünkü bizim farklılıklarımız zenginliğimiz,İstiklal Marşımız milli mutabakatımız,Türkçe ortak dilimizdir.Bunları yok sayanları da,bu değerlerimizden medet umanları da kınıyoruz. Bizim bu konular karşısında ne kadar hassas ve duyarlı olduğumuzu anlamak için yayınlarımıza bakmak yeterlidir.Biz Milletimizin, Ülkemizin ve üyelerimizin hizmetinde olan bir sendikayız. Amacımız birilerini yererek gündeme gelmek değil,hizmetlerimizle gündem oluşturmaktır.