30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bayburt'tan Gölbaşı'na gönül köprüsü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu "Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde Bayburt'tan gelen 100 öğrenci, Gölbaşı Belediye Başkanı Nasır Haşlak'ın verdiği kahvaltıda bir araya geldi.

Gölbaşı Kaymakamı Hakkı Uzun, Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, ve konuk öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda, Başkan Haşlak konuk öğrencilerle yakından ilgilendi.

"Gönül Köprüsü ile gelen öğrenci kardeşlerimizi sevgiyle kucaklıyoruz" diyen Haşlak, Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında kurulan ve "Gönül Köprüsü" adı verilen bu iletişimle farklı coğrafyalarda yaşayan öğrencilerin farklı gelenek ve göreneklerle tanışacaklarını söyledi.

Öğrencilerin kendi kültürleri ve gelenekleriyle olan benzerliklerini, yakınlıklarını, farklılıklarını görebileceklerini ve bu temasın onlarda birlik ve beraberlik duygusunu geliştireceğini, ülkeyi ve hayatı daha iyi anlamalarına katkı sağlayacağını belirten Başkan Haşlak, "Bu proje çerçevesinde misafir olarak gelen öğrenci kardeşlerimizi Gölbaşı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kahvaltı sonrası konuk öğrencilere Başkan Haşlak tarafından günün anısına Gölbaşı Belediyesi logolu şapka, tişört ve kalemden oluşan birer hediye çantası verildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?