2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bayburt'un çehresi değişecek

BAYBURT KENT KONSEYİ TOPLANDI

Bayburt Kent Konseyi 4. toplantısı Belediye Başkanı H. Ali Polat başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kent Konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı H. Ali Polat, yeni yapılan su isale hattı hakkında açıklamalarda bulundu. Yapım aşamasının sonuna gelinen yeni su isale hattının değişik bir güzergâhtan geleceğini ve Kasım ayı içerisinde yeni hattan su verilebileceğini belirten Başkan Polat, eski hattın ise devre dışı bırakılmayıp, yapılacak yeni bir proje sonucu elektrik üretmek amacıyla kullanılabileceğini söyledi.

Şu anda şehre Maden ve Masat olmak üzere 2 koldan su geldiğini, bunlara ilave etmek üzere Helva köyünden de getirilecek suyun mevcut kaynaklara aktarılması sonucu içme suyundaki sertlik oranının düşeceğini ifade eden Başkan Polat, bütün zorluklara rağmen yapım aşması neredeyse bitme noktasına gelen yeni su isale hattının devreye girmesi ile birlikte su kesintilerinin tarihe karışacağını belirtti.

Bayburt’un çehresini değiştirecek yeni projelerin üretildiğini, bu projelerden bazılarının yapımına başlandığını, bazıların ise zamanı gelince yapımına başlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Polat, Vali Konağı karşında yapılacak olan büyük sosyal kompleks hakkında bilgi verdi.

12 dönüm alan üzerinde modern bir park, dinlenme alanı, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, amfi tiyatro ve büyük bir havuzun da içerisinde bulunacağı büyük sosyal kompleks için çalışmaların başladığını dile getiren Başkan Polat, Cemiyet köprüsünün yapım aşamasında yıkılan tuvaletlerin yeniden aynı yerine modern bir yapıda yapılacağını ve Türk Dünyası Parkı içerisinde bulunan alana ise parkın yapısına uygun olarak yeni büfeler yapılacağını söyledi.

Açıklamalarında şehir içindeki yolların bozukluğuna değinen Başkan Polat, bu durumdan kendisinin de rahatsız olduğunu ama son iki yılda bütün alt yapı çalışmaları gerekçesiyle yolların kazınmak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Yollar, doğal gaz çalışmasında kazılıyor, elektrik kablolarının alta alınmasında kazılıyor, telefon şebekesinin alta alınmasında kazılıyor. Bunların yer altında olmasının güveni ve huzuru var. Bunun için ben de bu durumdan rahatsızım ama bunun makul gerekçesini biliyorsam insaflı ve sabırlı davranmam gerekiyor. Şu anda biz 8 değişik nokta da parke ve asfalt tamiratı yapıyoruz.

Elektrik alt yapı, doğalgaz alt yapı, telefon şebekesi alt yapı, su şebekesi ve kanalizasyon alt yapı, bunların hepsi bizi bekliyor. Bunların bir kısmı peyder pey yapılmış durumda, bir kısmı da hala yapılıyor. Geçen yıl çalıştık çabaladık doğalgaz da 2bin aboneye ulaştık. Bu seneki planımız doğalgaz firmasıyla birlikte çalışarak 5 bin aboneye ulaşmaktır” dedi.

Belediyemiz çalışmaları arasında Kudaka ve Sodes’e sunulmuş projelerden de bahseden Başkan Polat, Kudaka’ya sunulan projenin hayata geçmesi ile birlikte bayanlara yönelik istihdam alanları oluşacağını ve Bayburtlu kadınların ele emeği göz nuru ürünlerinin markalaşacağını ifade etti.

Şu ana kadar Belediyemiz tarafından yapılan çalışmaların yeterli olmadığını ve bundan sonra da Bayburt’ta yapılması gereken birçok şeyin olduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Polat, toplantıya katılanların görüş ve önerilerini dinleyerek notlar aldı.

Toplantıya Bayburt Üniversitesi adına katılan Üniversite yöneticilerinin yeni eğitim ve öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilerin ilimize yavaş yavaş geldiğini, bu yıl artırılan kontenjanla birlikte öğrenci sayısında artma olduğunu ama bu öğrencilerin Bayburt’ta barınma sorunu yaşadığını söylemesi üzerine Başkan Polat, bu sorun üzerinde özveri ile çalışacaklarının altını çizdi.

Toplantı da ayrıca çocuk parkları, okulların asfaltlanması, esnaf müşteri iletişimi gibi konular hakkında nelerin yapılabileceği kararına varıldıktan sonra Belediye Başkanı H. Ali Polat’ın katılan üyelere teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.

BAYBURT KENT KONSEYİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 13:23:04
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 13:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?