29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

'Bayburt'un en büyük sorunu göç'

Bayburt Valisi Kerem Al, ilde görev yapan basın mensuplarıyla şehrin sorunları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.


Bayburt Öğretmenevi’nde bulunan Geleneksel Bayburt Odasında basın mensuplarıyla birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Vali Kerem Al, yemek sonrası sohbet toplantısında kentin sorunları ve yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Bayburt’ta basın mensuplarının sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini ve örnek bir çalışma ortaya koyduklarını dile getiren Vali Al, kentin önceliklerinin tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu ve yaşanan göçün durdurulmasında sektörün sorunlarının aşılmasının etkili olacağını savundu.


EN BÜYÜK SORUN GÖÇ
Bayburt'un 1989 yılında alınan kararla vilayet olduğunu, ancak geçen sürede çevresindeki yerleşim yerlerinin Bayburt'a bağlanmasının gerçekleştirilemediğini, sadece il olduğu zamandaki iki küçük ilçe ile kaldığını ifade ederek, “Bayburt'un en büyük sorunu göç olgusudur. Bayburt'tan göçü durduracak gerekli çalışmaları yapmalıyız. Tarım ve hayvancılığa elverişli mera ve otlakları bulunan ilimizde vatandaşlarımızı bilinçli ve yeni teknolojik imkânlarla donatılarak geçimlerini sağlayacak ve hayat standartlarını yükseltecek çalışmaları yapmak zorundayız'' dedi.
Al, valilik ve kamu kurumları olarak, organik tarım, süt ve besi hayvancılığı konusunda bütün çiftçileri aydınlatmak, gerekli donanımları sunmak, teşvikleri kullandırmak ve yönlendirmek zorunda olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bayburt coğrafi yapısından dolayı sanayi yatırımlarının pek yapılamadığı, devletin teşvik yasasından gerektiği kadar faydalanmadığı bir il konumundadır. İşte bu durumda tarım ve özellikle hayvancılık Bayburt'un kurtuluşu, refah düzeyinin yükselmesinde ve göçün durdurulmasında en önemli unsur olarak göze çarpmaktadır. Bayburt'a yeni açımlar ile ilçeler katabilmek amacıyla İlimize yakın olan Erzurum iline bağlı Pazaryolu,Erzincan iline bağlı Otlukbeli ilçeleri ve Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı beldesinin en azından ilimiz sınırları dahilinde görmek umudu taşıyor ve bu yönde çalışmalar başlatmak istiyoruz. Hayvancılık konusunda gelişen teknolojileri takip ve uygulatabilmek adına çok yoğun mesai ve çalışma yapıyoruz”
Toplantıda konuşan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise “Yaşadığımız il olan Bayburt'un tüm sorunlarını takip etmek, yapılanları yerinde görerek Bayburt halkına bilgilendirme adına haber yapmak konusunda duyarlı basın mensubu arkadaşlarımızla görev yapmaktayız. Bayburt hakkında basın mensupları ile görüş alışverişinde bulunmanız, bizlerin fikirlerini almanız ve bu duyarlılığı göstermenizden dolayı tün basın mensubu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.


Bayburt Valisi Kerem Al ve basın mensuplarının sohbet toplantısı Bayburt türküleri programı ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayburtlu IP: 88.234.18.xxx Tarih : 10.01.2009 01:57:59

salyazıyı bayburta katmak ıstıyormuslar.neden salyazı köse de dahil edilmeli,erzurumun pazaryolu ve ispir de dahıl edılmelı uzungölde dahıl edılmelı.ama bunlar yıllardır bayburtun ve bayburtlunun sadece masada konusulan hayallerı.bundan oncekıler ne yaptıkı sımdı kı valımızde ne yapsın.hiç bişey yapacakları yok.bayburt türkiyede üvey evlat muamelesi gören bir sehirdir.kimse inkar edemez.bızım valılerımız mılletvekıllerımız yazanlarımız cızenlerımız buyuklerımız sizler toplanın öğretmen evinde bayburt yemeklerıyle,bayburt türküleriyle ziyafet cekın boşverın bayburtu.haa göç konusunda da ugrasmayın suan da bıle ıstanbulda ıkı aıle ev arıyor yakın da tasınacaklar buraya.bu sadece benım bıldıgım tabı...engelleyemezsınız engellemezsınız