2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Baykent parmakla gösterilecek

BAŞKAN POLAT, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Bayburt Belediyesi, Bayburt’un görsel güzelliğine güzellik katacak projeleri bir bir hayata geçiriyor. Belediye Başkanı H. Ali Polat, Belediye tarafından yapımı sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Baykent’te yapımı süren istinat duvarını inceleyen Belediye Başkanı H. Ali Polat yaptığı açıklamada, “Bizim Baykent’le alakalı büyük bir projemiz var. Şu andaki uygulamada o projenin devamıdır. Taşla istinat duvarı yapıyoruz. Ve bu işi de mümkün olduğunca kendi elemanlarımızla yapıyoruz. Maliyetleri aşağıda tutmak suretiyle mümkün olduğu kadar görsel güzelliği içinde barındıran durumda istinat duvarı yapıyoruz. Buradaki yolu da bu vesile ile genişletmiş oluyoruz. Hedefimiz hem insanların hayatlarını kolaylaştırmak hem de şehrimize görsel güzellikler kazandırmaktır. Bunu yaparken de taş kullanıyoruz. Burayla alakalı yine ağaçlandırma çalışmaları yaptık, o ağaçların sulamasını yapıyoruz. Burası bittiği zaman Bayburt’ta parmakla gösterilen güzel mekânlardan birisi olacak. İnsanların gezecekleri, piknik yapacakları alanları çoğaltmamız gerekiyor” dedi.

Bayburt Konağı önündeki yaya yolu için Belediye ile Esenyurt Belediyesi arasında yapılan projeyi değerlendiren Belediye Başkanı Polat, Çoruh’un diğer kıyısında yapılacak olan mesire alanı için şunları söyledi: “Burada yaklaşık 14 dönüm arazimiz var, hedefimiz Çoruh’un iki tarafını da Bayburt’un güzelliğine güzellik katacak şekle dönüştürmektir. Çoruh’un iki tarafında da uygulamaya başladık. Bu devam ettiği sürece Bayburt daha da güzelleşecek. Bayburtlu olmanın gururunu yaşayacağız.

Burası için Valilik ile bir projemiz var. Vatandaş gelip burada ağaçlardan yapılmış evlerden sabahleyin kapısını açacak Çoruh’un yanında yürüyecek. Bunu daha da büyütmemiz gerekiyor. Yazın özellikle Bayburtlulardan başlayarak insanları Bayburt’a çağırmamız gerekiyor. Biz hizmetlerimizi her geçen gün büyütmeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız büyük şehirlerde ne buldu ise standart açısından Bayburt’ta da aradıklarını bulsun istiyoruz. Buranın havası değiştirilemeyecek kadar güzeldir. Doğal güzellikleri değiştirilemeyecek kadar güzeldir. Her şeyden önemlisi Bayburtlu olanın memleketi, sılası, baba ocağı, burada huzur bulacaklarını ümit ediyoruz. Bu mevsimde herkesi Bayburt’a davet ediyoruz. Şu anda küresel ısınmanın her yeri kavurduğu ortamda Bayburt’ta çok rahat yaşıyoruz. Tatil eğlenmek ise, huzur bulmak ise, dinlenmekse tatil Bayburt’ta yapılır. Şu anda sahildeki insanlar sıcaktan bunalmış durumdalar. Hele bir de orta yaşın üzerindeki tatil diye sahile giden insanları buraya getirebilirsek, buranın huzurunu yaşatabilsek onlar için burası ideal olur.”

Daha sonra Zahit mahallesinde yapılan asfalt çalışmalarını inceleyen ve mahalle sakinleri ile görüşen Belediye Başkanı Polat, “Bizim hizmet açısından mahalle takıntımız yoktur. Hangi mahallenin acil hizmete ihtiyacı varsa oraya hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Biz bütün mahallelerin ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda herkese yetiştiğimizden dolayı da mümkün olduğunca hizmeti adil olarak yapmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN POLAT, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN POLAT, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN POLAT, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 11:09:01
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 19:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?