1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Belediye işçilerine Almanya'da eğitim

Bayburt Belediyesi’nce, AB Eğitim Projesi kapsamında kabul edilen “Hayat Boyu Öğrenme Programı 2007-2013 Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı çerçevesinde parke üretimi ve döşenmesinde AB’de ortak standartların uygulanması eğitimi almak üzere 10 personelini Almanya'ya gönderiliyor.

Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, AB Eğitim Projeleri dahilinde Hayat Boyu Öğrenme Programları çerçevesinde hazırlanan parke üretimi ve döşenmesinde AB ‘de ortak standartların uygulanması eğitimi projesinin Temmuz 2007'de kabul edildiğini söyledi.

Başkan Çetin, daha sonra şu bilgileri verdi: “Projemizin hedefleri arasında yerinde staj olanağı ile düzenlenecek olan bilgisayar destekli eğitim sayesinde değişik motifler oluşturma, varolan kalıplar ile değişik sistemlerin çıkarılması üzerine görsel sunumlar yapılacak Fonksiyonel düşünce kazandırılacaktır. Verilecek bilgisayar eğitimi ile planlanacak alanların parke, bordür, karo miktarının çizim metotlarıyla hesaplanması yöntemleri anlatılacaktır. Parke, bordür, karo kalıp modellerini ve değişik sistemlerini internet üzerinden takibi sağlanacaktır.

Bu proje 05 Ocak 2008- 26 Ocak 2008 tarihleri arasında 10 kişilik bir ekiple Almanya'nın Duesseldorf kentinde gerçekleştirilecektir. Projenin finansmanı Avrupa Birliği fonlarından karşılanmaktadır. Bu eğitim Projesine Başkan Yardımcımız Muharrem Bağlar, başkanlığında 9 belediye personeli katılacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 15:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?