2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Belediyeden bir proje daha

BAYBURT BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA

Bayburt’un çehresini değiştirecek projelere bir yenisi daha eklendi. İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu 8 bin 400 metre kare alan üzerine lüks daireler inşa edilecek.

İtfaiye Müdürlüğü ve diğer birimlerimizin Bayburt Şehirlerarası Oto Terminali’nin altındaki boş alanlara taşınması ile birlikte Bayburt Adliyesi ve Bayburt Konağı arasında Belediyeye ait olan 8 bin 400 metrekare üzerinde lüks daireler inşa edilecek.

Bayburt’un modern görüntüsünü değiştirmesinin yanında Belediyeye de ayrı bir gelir kaynağı teşkil edecek olan projeyi kamuoyuyla paylaşan Belediye Başkanı H. Ali Polat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bizim görevimiz bize devredilenleri en iyi şekilde değerlendirmektir. Bayburt Otogar alanında baktık ki koskocaman bir bina var, alt katlar tamamen boş durumdadır. Geçen yıl icraatlarımız arasında olan zahirecileri ve toptancıları oraya taşımak oldu. Özellikle sebzeciler nazlandılar, sizin ruhsatınız yok çıkmıyoruz dediler. Şimdi de ruhsat aldım onlara vermiyorum. Baktım ki orası kendi başına kaldığı zaman harabe haline gelecek. Terminalin alt katındaki dükkânlardaki çerçeveleri ileri doğru çektiriyorum. Her dükkân şimdi en az 25-30 metrekare büyüyor. Aynı malzemeleri kullanmak suretiyle içerde olan çerçeveleri ileri çekiyoruz. İtfaiye Müdürlüğünü, Temizlik İşleri Müdürlüğünü oraya taşıyacağız, kadememizi oraya taşıyacağız. Adiye ile Bayburt Konağı arasında yer alan bütün birimlerimizi oraya taşıyacağız. Saydığım bu birimlerin tamamı ile orada derli toplu, daha yeni mekânda, kaloriferli ortamda hizmetimizi devam ettireceğiz. Belediyemiz en kısa zamanda, en acil durumda mutlaka kaynak üretmelidir. Kaynak üretme adına şu anda bir HES projemizi başlattık devam ediyor. Bütün prosedür alabildiğince hızıyla devam ediyor. İkinci daha acil ve daha rantabl kaynak üretme adına da İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alana yeni bir proje hazırlıyoruz. Orada bizim 8 bin 400 metrekare arsamız var. Bu arsamızı kat karşılığı planımızı projemizi teknik şartnamesini hazırlatmak suretiyle kamuoyuna sunacağız. İhale yapacağız. Bu konuda teklif alacağız. 50 daire, 60 daire, 70 daire en fazla daire karşılığı o arsayı vereceğiz. Oradaki daireleri mümkün olduğunca lüks yapacağız. Büyük şehirlerde lüks daire adına ne varsa hepsi orda yer alacak. Mesela orda kapalı ısıtmalı otoparkımız olacak veya bay – bayan yüzme havuzu olacak. Yeteri miktarda açık alan olacak. yüzde 51’i yapılaşmaya tabi tutulacak. 180 adet daire 2+1’den 5+1’e kadar bütün malzeme lüks olmak kaydıyla orda daireler üreteceğiz ve bunları da satacağız.”

BAYBURT BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA
BAYBURT BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA
BAYBURT BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:46:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?