2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Boksörlerin büyük başarısı

BAYBURTLU BOKSÖRLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Bayburtlu boksörler 25-30 Ocak tarihleri arasında Karabük’te yapılan Türkiye Gençler Boks Şampiyonasında iki altın bir gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Türkiye Boks Federasyonu Bayburt İl temsilcisi Ertuğrul Akagündüz gençlerin almış oldukları başarının gurur verici olduğunu belirterek, “İki Türkiye şampiyonu birde Türkiye ikincisi çıkarmış olmamız Bayburt adına büyük bir başarıdır. Gençlerimizle gurur duyuyor ve onlardan Avrupa şampiyonlukları bekliyoruz. Bayburt Türkiye’de şuanda bir numara olmuştur. Önemli başarılar elde ediyoruz, gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu boksörlerimizi Türk Milli takımına kazandırmaya gayret ediyoruz. Sayın Valimiz ve Gençlik spor İl müdürümüz ellerinden gelen desteği sağlamaya çalışıyorlar , bir Trabzon,Adapazarı veya Sakarya kadar büyük destek bulamıyoruz. Bu sporcularımıza önemli destek sağlayan antrenörlerimiz Seyfullah ve Agah Dumlupınar kardeşler, Hakan Paşaoğlu ve Yakup Daştan’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

57 kiloda Türkiye şampiyonu olan 1992 doğumlu boksör Ünal Güleç, “Maçları stresli ,yoğun ve yorgun olarak geçirdik. Altı maç oynadım finalde ev sahibi Karabüklü rakibimle oynadım ve 3-2 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldum. Allah nasip ederse dünya şampiyonasında derece almayı düşünüyoruz. Hocalarımızın destekleriyle buralara kadar gelmiş bulunuyoruz. İyi dereceler alarak Bayburt’un ismini duyurmak istiyoruz. Çalışma imkanlarımız çok kısıtlı daha iyi malzemelerle çalışmak istiyoruz.” diye konuştu.

48 kiloda Türkiye Şampiyonu olan 1993 doğumlu Alperen Akbulut ise “Çok iyi hazırlık dönemi geçirdik . Emeklerimiz boşa çıkmadı, altı maç yaptım ve şampiyon oldum. Emekleri geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız Milli takımda iyi dereceler alarak Dünya şampiyonasında istiklal marşımızı okutmaktır. Yetkililerin bizlere el uzatarak iyi imkanlar sunmalarını bekliyoruz” dedi.

48 kiloda Türkiye ikincisi olan 1993 doğumlu Hikmet Paşaoğlu da “Bende arkadaşlarım gibi altı maç yaptım.Gönlümden geçen şampiyonluktu ama yinede şampiyonluğu yabancı boksöre vermedim. Arkadaşıma finalde yenildim. Benimde hedefim Türkiye’yi en iyi şekilde Avrupa’da temsil etmektir. Bana emeği geçen antrenörüm ve abim Hakan Paşaoğlu’na ve Yakup Taştan’a teşekkür ederim. Büyüklerimizden ve yetkililerden bizlere destek çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu.

BAYBURTLU BOKSÖRLERİN BÜYÜK BAŞARISI
BAYBURTLU BOKSÖRLERİN BÜYÜK BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:35:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 13:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?