20
Nisan
2024
Cumartesi
BAYBURT

Böylesi görülmedi

Bayburt'ta aktar dükkanı bulunan Yaşar Tuğrul, pazardan aldığı bir karpuzun içinden çıkan ve her biri diğerinden farklı şekillerde olan ilginç karpuz çekirdeklerini dükkanında sergiliyor.

Kent merkezindeki Saat Kule Meydanı'nda yer alan aktar dükkanında şifalı bitki satışı yapan Yaşar Tuğrul (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce pazardan satın alarak evine götürdüğü karpuzu yerken çekirdeklerinin şimdiye kadar gördüğü karpuz çekirdeklerinden farklı olmasının dikkatini çektiğini söyledi.

Üzerindeki şekiller nedeniyle ilgisini çeken yaklaşık 200 çekirdeği muhafaza ettiğini belirten Tuğrul, "Bu daha önce hiç görmediğim bir olaydı. Çekirdeklerin her iki yüzeyinde de yazımı diyelim, bir mucize mi diyelim bilmiyorum ilginç şekiller var. Ben bu çekirdekleri bir kavanoza koyarak aktar dükkanıma getirdim ve kavanozun üzerine de 'mucize' diye yazdım. Dükkana gelenlerin çok dikkatini çekti, çekirdekleri inceleyenler oldu" dedi.

Daha önce böyle bir olayın görülüp görülmediğini bilmediğini ifade eden Tuğrul, "Nihayetinde bunlar karpuz çekirdiği. Bu çekirdekleri tornaya tutsanız torna çekirdekleri anında dağıtır ama bu çekirdekler o kadar hassas oyulmuş, işlenmiş ki. Bu sırrı kim çözebilir bilemiyorum. Çekirdeklerin sırrını çözmek isteyen olursa buyursun gelsin, incelesin, bu mucizeyle ilgilensin" diye konuştu.

-"Çekirdeklerdeki desenlerin elle yapılması mümkün değil"

Yaşar Tuğrul, "mucize" olarak nitelendirdiği karpuz çekirdeklerini dükkana gelen müşterilerinin ilgiyle incelediğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Müşterilerim kavanozun üzerinde 'mucize' yazısını görünce hemen 'bu mucize nedir' diye soruyorlar. Çekirdeği eline alıp bakıp inceledikten sonra karpuz çekirdeği olduğunu söylüyorlar ama nasıl olmuş, nasıl yapılmış, kim yapmış bu güne kadar kimse bir görüş belirtemedi. Onun için herkesin dikkatini çekiyor. Böyle bir şeyin elle yapılması mümkün değil. En iyi, en sağlam, en teknik usta kim olursa olsun bunu yapması mümkün değil. "

AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba 16:15:49
Güncelleme :23 Ekim 2013 Çarşamba 16:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?