30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bu Benim Eserim finalistleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışmasının finalistleri belirlendi.


Erzurum Lisesi Kültür Merkezi salonunda organize edilen serginin kapanış konuşmasını yapan Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Süleyman Kazaklı” Bu tür projeler üzerinde üç yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bu projelerde gizli kalmış yetenekleri, geleceğin bilim adamlarını ortaya çıkarmak . Bunun için bu faaliyeti başlattık, çok güzel ve iyi projeler gördük ve bunu Türkiye’nin her yerine yaydık. Katılan tüm öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ediyorum.” dedi.


Yarışmada birinciliği matematik dalında Origami ve matematik projesi ile Kars’tan Yeşim Yıldırım, Kübra Nur Akçam ve danışman öğretmeni Sunay Yıldız kazandı.

Fen bilimleri dalında uzaktan kumandalı, konuşan ve dokunmatik ışıklı peryodik tablo projesi ile Rize’den öğrenci Ece Taşlı ve danışman öğretmen Yahya Özdemir ikinci oldu.

Üçüncülüğü ise fen bilimlerinde Bayburt İlinden ekolojik bina projesi ile Saliha Şekerci, Hamdi Vehbi Ozulu ve danışman öğretmen Arzu Sultan Begenirbaş kazandı.


Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve danışman öğretmenlere katılım belgesi verildi.Yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar Ankara’da yapılacak olan Türkiye geneli yarışmasına katılacak.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?