1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Bu yıl Şingah'ta bayramlaşıldı

Bayburt'ta bayramlaşma geleneği bu yıl Şingah mahalle odasında gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Belediye Başkanı Bekir Çetin, milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney, Fetani Battal, askeri üst düzey yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma merasiminde konuşan millet vekili Ülkü Gökalp Güney, Vali Musa Küçükkut ve Belediye Başkanı Bekir Çetin, Bayburt'taki bu ananenin uzun yıllardır devam ettiğini ve bundan sonrada devam ettirileceğini belirtiler. Konuşmacılar ülkedeki mahalle odası kültürünün sadece Bayburt'a özgü bir gelenek olduğunu, bunun da Bayburt'ta yaşayan insanlar arasında sevgi barış ve hoşgörü bağlarını güçlendirdiğini vurguladılar. Bayramlaşmada meydana gelen terör olaylarını kınanırken şehit düşen askerlerimizin ailelerine başsağlığı mesajları iletildi.

Mahalle odasındaki bayramlaşmanın ardından hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarıyla bayramlaşan yöneticiler Bayburt M tipi ceza evin ziyaret ederek mahkumların ve tutukluların bayramlarını kutladılar. Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin de makamında belediye personeli ve vatandaşlarla bayramlaştı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 10:04:47
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 13:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kocanumanoğlu IP: 88.235.226.xxx Tarih : 15.10.2007 16:36:29

SLM: öncelikle bütün bayburt eşrafının başta büyüklerimin ellerinden öper bayramlarını kutlarım.görüyorumki bütün siyasi büyüklerimizin tamamı oradalar.HAYATIMDA encok derinden yaralayan olaylardan biride.işte O odada bir cenazeye tanıklığımdır.merhum kardeşimiz oktay GÜZEL,in ölümünden sonraki saatlerde sevgili sayın eski bakanım ÜLKÜ GÜNEY ve sayın BLD: başkanımın ziyaretleridir.oktay güzel in kardeşi olan KADİR güzele verilen sözlerin hiç birinin gerçekleşmemesi bizleri düşünceye sevk etmektedir.halen KADİR kardeşimin BLD: lavabolarında görev yapması cok üzücü deilmi sevgili BAYBURT,LULAR kafamızı ellerimizin arasına alalım alalımda düşünelim.hepimiz sorumluluk duymakta olmamız gereken bir vakaya neden susmaktasınız.bu şehirde insanlar kendilerini işsizlikten asmadımı.neyse bu bayram bana göre biraz KARA gecti.size bolca BEYAZ baramlar.diler eser sizin eseriniz bakın geceden sabaha bir erkek AĞLIYOR ve bizler halen duymuyoruzz...boşcakalınnnnnnn.....