30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Bu yılanlar şifa dağıtıyor!

Bayburt'un Kırkpınar köyünde her yıl Mayıs ayında ortaya çıkan ve Haziran ayı ortalarında kaybolan yılanlar, şifalı oldukları gerekçesiyle insanların yoğun ilgisini çekiyor.

Bayburt İl Merkezi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Kırkpınar köyü, şifalı olduğu iddia edilen yılanların ortaya çıkmasıyla hastaların akınına uğramaya başladı.

Yılancık, sedef, behçet, romatizma hastalıklarını ve eklem ağrılarını tedavi ettiği öne sürülen yılanlar, sadece Mayıs ve Haziran ayları arasında ortaya çıkıyor ve bu dönemin sonunda ortadan kayboluyor.

Türkiye'nin dört bir yanından, hatta Avrupa'dan gelen hastalar, yılanları hastalıklı bölgenin üzerine koyarak tedavi olmayı beklerken, köylüler de tedavi olmaya gelenlere her konuda yardımcı oluyor. Özel toprak dolu kaplarda sütle beslenen yılanların köy girişindeki Kırkpınar Dağı'nda Kırklar mevkiinden çıktığı belirtiliyor.

Olayla ilgili köylüler, "Yılan, ağrıyan veya hastalıklı bölgede yatarak ve orayı emerek iyileştirme yapıyor. Aldığı o yaranın zehirini ise şifalı suyumuzda bırakıyoruz. Kusma yaparak zehiri bırakıyor ve yılanı yıkayarak başka hastalara bırakıyoruz. Türkiye'den 81 il ve ilçelerinden, hatta Almanya, Fransa'dan hastalar bu yılanlardan şifa bulmak için köyümüze akın ediyorlar. Bizler bu şifalı yılanları yaşadıkları yerlerden alarak evlerimizde sütle beslemek suretiyle hastaların şifasına sunuyoruz.

Bu yılanlar sedef, yılancık, egzama ve ağrılarda fayda veriyor ve şifa bulanlar tekrar köyümüze bu tarihlerde geliyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 09:07:36
Güncelleme :4 Haziran 2008 Çarşamba 09:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?