2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

BÜ'de mezuniyet coşkusu

Bayburt Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 2009-2010 eğitim-öğretim yılının son günlerine yaklaşılırken Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda mezun olan öğrenciler yapılan törenlerle mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattılar.

Mezuniyet coşkusunu ilk olarak Meslek Yüksekokulu öğrencileri yaşadı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Programda konuşan Meslek Yüksekokulu birincisi Ayşe Acet, “İki yıldır burada ailemizden uzakta yaşadığım akademik hayatımı sona ererken iki yıl boyunca kendileriyle acı tatlı günler yaşadığım arkadaşlarıma, müdürümüze, hocalarıma teşekkür ederim. Eğitim hayatım boyunca bana maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen annem ve babama saygılarımı sunarım. Asıl ödülü onlar hak etmiştir” dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç Dr. İhsan Çubukçu ise konuşmasında; “Bayburt’ta 1990 yılında başlayan üniversiteleşme serüveni 1992 yılında açılan muhasebe programı ve 13 öğrenciyle filizlendi. Bu gün 850 öğrencisi olan bir meslek yüksekokuluyuz. 2008 yılında Bayburt Üniversitesinin kurulmasıyla üniversitemiz kurumsallaşma anlamında çok önemli gelişmeler kaydetti. Mezuniyetler hüzünlü olur. Biz öğrencilerimizi mezun ederken buradan elde ettikleri bilgi ve beceriyle rahatça iş bulabileceklerinden eminiz. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında mutluluklar dilerim” dedi.

Çubukçu bir buçuk yıl süreyle Meslek yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunan ve kısa bir süre önce bu görevinden ayrılan Doç. Dr. Mehmet Gavgalı’ya da emeklerinden dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. Gavgalı yaptığı konuşmada öğrencileri hayata hazırlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kendilerine bu konuda yardımcı olan idari ve akademik tüm personele teşekkür etti.

Konuşmaların ardından meslek yüksekokulu genelinde ve kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi.Meslek Yüksekokulunda dönem birinciliğini Ayşe Acet alırken, ikinci Ebru Demirtaş, üçüncü Murat Kılıç olu. Buradaki tören öğrencilerin topluca kep etmesiyle son buldu.

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ

Mezuniyet törenlerine daha sonra Eğitim Fakültesinde devam edildi. Eğitim Fakültesi Bölüm Birincisi Emrah Canyak konuşmasında “Bundan sonraki hayatımızda Anadolu’nun her tarafında fedakarca görev yapacağız. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen ve vatanını seven gençler olarak üzerimizdeki ağır yükün daima farkında olacağız. Göreve geldikten kısa bir süre sonra bizi yerleşkemize kavuşturan saygıdeğer rektörümüze çok teşekkür ederiz. Buraya Anadolu’nun değişik yerlerinden gelen arkadaşlarımız oldu. Bizlere farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu felsefesini öğreten hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Burada aldığımız çağdaş eğitimle kararlı ve sabırlı gençler olarak ülkenin aydınlık geleceği için dogma düşüncelere kapılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Sizlerden aldığımız bu çağdaş anlayışla kutsal vatanımızın her köşesini aydınlatan birer meşale olacağız. Bizim için her türlü fedakârlığa katlanan anne ve babalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yalçın yaptığı konuşmada “Öğrencilik yaşamınız boyunca kendinizi ve ailenizi burada güzel bir şekilde temsil ettiniz. Bundan sonra da üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Bu gün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızda bir dönemi kapatıp başka bir dönemi açıyorsunuz. Kendiniz ve aileleriniz için yapabileceğiniz çok fazla şey olduğunu unutmayınız. Sevgili aileler sizleri de bu gün aramızda görmekten son derece mutluyuz. Sizler böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için ne kadar övünseniz azdır. Sevgili öğretmen adayları. Sizlerin eğitimli bir kişide olması gereken konuştuğu dili düzgün ve etkili kullanabilme, terbiyeli ve nazik, eleştirel ve doğru düşünceli, bir mesleği yapabilme becerisine kavuşmuş ve değişime açık bireyler olmalısınız. Geleceğin öğretmenleri olarak bu niteliklere sahip bireyler yetiştirmek için önce sizlerin bu nitelikleri taşımanız gerektiğini unutmayın. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum ifadesi bile öğretmenliğin ne derece kutsal bir görev olduğunu gösteriyor. Bizi biz yapan değerlerden gücünüzü alacağınızı unutmayın. Bu gün sizlere son kez hitap ederken yaşamınızın bu gün gibi kutlu olsun. Bizler sizleri unutmayacağız. Sizler de bizleri unutmayın” dedi.
Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi genelinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere üstün başarı belgeleri, ardından tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Eğitim fakültesinden 2009-2010 yılında toplam 142 öğrenci mezun oldu. Her iki törene de öğrenci aileleri de katılırken mezun olan öğrencilerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 17:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?