2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Bugün çocukların günü

BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU

Bayburt’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bayburt’ta düzenlenen törenlerle kutlandı. 23 nisan kutlamaları sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenklerin sunumunun ardından burada saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Vali Kerem Al’ın şeref defterini imzalamasının ardından törenlere Gençosman Stadyumunda devam edildi.

Gençosman Stadyumu’ndaki törende Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay Faruk Kayadelen ve Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat Halkın ve törene katılanların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Vali Kerem Al’a öğrenciler tarafından buket sunuldu.

Burada bir konuşma yapan Bayburt Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, “Dinamik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı işgal altında bulunan vatan topraklarının düşman elinden alınması için başlatılan milli kurtuluş mücadelemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yürütülmeye başladığı günün 90’ıncı yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ulusal Çocuk Bayramınızı en samimim duygularımla kutlarım. Milli egemenlik kendi geleceğini kendi elinde bulundurması demektir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ““Milli Hâkimiyet öyle bir nurdur ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdur.”sözleriyle milli egemenlik gücünü ortaya koymuştur. Devletin kaderinde milletin söz sahibi olması anlamını taşıyan milli egemenli prensibinin kurtuluş savaşı boyunca önemle üzerinde durulmuş Anadolu’nun çeşitli illerinde düzenlenen kongrelerde halkın istek ve düşüncelerini ortaya çıkması bakından milletimize söz sahibi olması yolu açılmıştır. Dünya da en çok problemli ve aynı zamanda felaketlere en çok maruz klan milletler milli egemenliğine sahip olmayan milletlerdir. Bir milletin varlığı ve bütünlüğü tüm maddi ve manevi ortak bir güce sahip olmasına bağlıdır” dedi.

Harmancı, öğrencilere hitaben, “Sevgili çocuklar bu bayram sizin bayramınızdır. Bu bayramı sizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu güzel ülkemizi sizlere bırakmak için hiç çekinmeden kanlarını döken canlarını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anmak sizlerin ve bizlerin görevidir. Sizlere emanet olarak bırakılan bu vatanı mamur ve müreffeh kılmak için çok çalışmalı birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizi Yunus sevgisi ile sevmemizi ve Mevlana hoşgörüsü ile hoş görmemizi Çanakkale geçilmez diyen ecdat ruhu ile bir dayanışma içinde şereflenmenizi bekliyor ve diyorum ki bunları yaptığınız takdirde dünya milletleri arasında bizlere yaraşır onurlu yerimizi almış güçlü ve saygın bir ülke oluruz.”diye seslendi

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, tören geçişi, ve final gösterisinin ardından sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kılıç Uzmanlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile Şair Zihni Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da çocuk şenliği ve Akşam 19.30’da ise Cumhuriyet Caddesinde İl izcileri ve Polis Meslek Yüksek Okulu Boru-Trampet Takımının katılacağı Fener Alayı düzenlenecek.

BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
BAYBURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:46:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 10:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?