30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Camiler ve Din Görevlileri haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Bayburt’ta bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Haftanın başlangıcı sebebiyle Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan törene Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt İl Müftüsü Peyami Güngör, daire amirleri, din görevlileri ve halk katıldı.


Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili bilgi veren Bayburt Müftüsü Peyami Güngör, "Camiler insanların birlik ve beraberliğinde önemli bir yere sahiptir. İnsanların barışık yaşaması , kaynaşması ve cemaat şuurunun gerçekleşmesinde önemli bir etkendir.”dedi.


Bayburt’ta 2008 yılı içerisinde 10 adet cami yapıldığını, camilerin hem ibadet hem de eğitim merkezleri olarak hizmet verdiğini ifade eden müftü Güngör, “Tabii bu camiler tek başlarına değil, içerisinde gerekli bilgi ve donanıma sahip din görevlileri ile bir bütün olarak hizmet vermek zorundadırlar. Din görevlilerimiz çağımıza uygun bilgiyi iyi analiz edip karşısındakine iyi aktarabilen, sorduğu soruya tam anlamıyla cevap verebilen kişiler olmalı ve bu bilgiyi kendilerinde barındırmalıdırlar."diye konuştu.


Törende daha sonra ‘Camilerimizin milli birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamadaki önemi’ konulu konferansı gerçekleştirildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, camilerin insanların hayatının vazgeçilmez parçası olduğunu söyledi.


Konferans sonunda emekli olan din görevlileri; Halis Arduç, Nevres Özdemir, Kürşat Yazıcı, Turgut Kaygusuz, Recep Çavuşoğlu ve Tevfik İmamoğluna hizmetlerinden dolayı Vali Kerem Al tarafından plaket verildi. Konferansta konuşan Prof.Dr. Lütfullah Cebeciye, Bayburt Bakır işlemeli ibrik hediye verildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?